Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος: Να μην τελεστούν Νυχτερινές Λειτουργίες για το Πάσχα


Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος Δήλωσε σε Τηλεοπτικό του Διάγγελμα πως αμφιβάλλει ότι θα τηρηθεί μια εκεχειρία κατά τη διάρκεια των Εορτασμών του Πάσχα και μια παύση στους βομβαρδισμούς από τα Ρωσικά Στρατεύματα, που πρότειναν η Ουκρανική Εκκλησιαστική Ένωση και Θρησκευτικές Κοινότητες.

«Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτό θα συμβεί πραγματικά, γιατί ο εχθρός προσπαθεί να μας καταστρέψει ολοσχερώς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ουκρανοί Εκκλησιαστικοί Ηγέτες βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία από τότε που η Ουκρανία σχημάτισε μια νέα Ορθόδοξη Εκκλησία το 2018, τερματίζοντας αιώνες θρησκευτικών δεσμών με τη Μόσχα. Τόσο οι Ουκρανοί όσο και οι Ρώσοι είναι κατά κύριο λόγο Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη» του για μια ξεχωριστή πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες που ζήτησε τετραήμερη «ανθρωπιστική εκεχειρία» κατά τη διάρκεια του Πάσχα, η οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει.

Η εκεχειρία κρίνεται απαραίτητη για την ασφαλή απομάκρυνση χιλιάδων αμάχων από τις περιοχές των συνεχιζόμενων και πιθανών εχθροπραξιών, «ιδιαίτερα από την πολύπαθη» πόλη της Μαριούπολης, ανέφερε.

Δεκάδες Εκκλησίες και άλλοι θρησκευτικοί και πολιτιστικοί χώροι στην Ουκρανία έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί από την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης κ. Επιφάνιος τόνισε ότι οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα θα μπορούσαν να τελούνται πρωινές ή απογευματινές ώρες και ότι οι Ιερείς θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποφύγουν να σχηματιστούν πλήθη στις Εκκλησίες. Οι πιστοί μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα από την τηλεόραση ή το Διαδίκτυο, πρόσθεσε.

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο