«Μέχρι νεωτέρας» τα Μέτρα για τις Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου


«Μέχρι νεωτέρας» θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για όλες τις Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου, όπως ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Υπενθυμίζεται ότι προηγούμενη Ανακοίνωση προέβλεπε την λήψη Μέτρων έως το τέλος Μαρτίου. Ως εκ τούτου, και με δεδομένη την έξαρση της πανδημίας κρίθηκε απαραίτητο να ανακοινωθεί η χρονική επέκταση των περιορισμών.

«Η Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως προσεύχεται και εύχεται να βρεθεί σύντομα το κατάλληλο αποτελεσματικό φάρμακο για την καταπολέμηση της Νόσου, ώστε να ξεπερασθεί η μεγάλη αυτή κρίση και να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις της στην κοινωνία και την οικονομία» καταλήγει η Ανακοίνωση.

Διαβάστε την Ανακοίνωση του Οικουμενικού Θρόνου

Με το Ανακοινωθέν της 18ης λήγοντος μηνός Μαρτίου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο κοινοποίησε την Απόφαση Αναστολής όλων των Εκκλησιαστικών Τελετών και Εκδηλώσεων στο κλίμα του, μέχρι το τέλος του μηνός, καθώς και την πρόθεσή του να επανέλθει στο θέμα, εφ᾿ όσον αυτό θα καθίστατο αναγκαίο από τις τρέχουσες εξελίξεις.
Ήδη, επειδή τα κρούσματα από τον ιο Covid-19 πολλαπλασιάζονται δραματικά σε όλο τον κόσμο, με πολλά θύματα, και επειδή, γι᾿ αυτό, συνεχίζεται και δικαίως η επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων σχεδόν σε όλες τις Χώρες, η παραπάνω απαγορευτική Απόφαση για το Ιερό Κέντρο του Φαναρίου και για τις Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου ανά την υφήλιο αναγκαστικά θα εξακολουθεί να ισχύει μέχρι νεωτέρας, ανάλογα προς την πορεία της πανδημίας.
Η Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως Προσεύχεται και Εύχεται να βρεθεί σύντομα το κατάλληλο αποτελεσματικό φάρμακο για την καταπολέμηση της Νόσου, ώστε να ξεπερασθεί η μεγάλη αυτή κρίση και να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις της στην κοινωνία και την οικονομία.

 Οι Αποφάσεις της 18ης Μαρτίου

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε στις 18 Μαρτίου να κλείσουν όλοι οι Ιεροί Ναοί και όλες οι Ιερές Μονές ανά τον κόσμο που υπάγονται στην Εκκλησιαστική του Δικαιοδοσία.

Σε συνέχεια των σχετικών Αποφάσεων που ήδη πήραν μερικές Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου, γενικεύτηκε για όλες τις Επαρχίες η Εκκλησιαστική Απόφαση και εντολή να ανασταλούν όλες οι Θρησκευτικές Ιερουργίες, Εκδηλώσεις και Τελετές, μέχρι τέλους Μαρτίου, εκτός απο την προσωπική Προσευχή των Χριστιανών στους Ναούς που θα παραμείνουν ανοικτοί όπως μέχρι τώρα.

Η Σύσκεψη Ιεραρχών του Θρόνου, πραγματοποιήθηκε στο Φανάρι υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου. Ωστόσο στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι θα Τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες από τον Παναγιώτατο και τους και τους Κληρικούς.

Με Τηλεοπτικό του Μήνυμα ο Παναγιώτατος τόνισε πως σε αυτή τη δοκιμασία δεν είναι δυνατόν να απουσιάζει ο λόγος της Εκκλησίας ευχαριστώντας παράλληλα όλους αυτούς που εργάζονται με αυτοθυσία όλες αυτές τις δύσκολες ώρες.

Σε άλλο σημείο απηύθυνε κάλεσμα στους πιστούς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να μείνουμε στο σπίτι. Να προφυλαχτούμε και να προφυλάξουμε τους γύρω μας. Εκεί ο κάθε ένας και η κάθε μια να προσευχηθεί για όλη την ανθρωπότητα στηριζόμενοι στη δύναμη της πνευματικής μας ενότητας».

Ο Παναγιώτατος καταλήγοντας σημείωσε πως «η Εκκλησία μας εύχεται για την αποθεραπεία των ασθενών, για την Ανάπαυση των Ψυχών των θυμάτων, αλλά και για την ενίσχυση και ενδυνάμωση των οικογενειών αυτών που επλήγησαν. Και αυτή η δοκιμασία θα περάσει. Θα φύγουν τα σύννεφα και ο ήλιος της δικαιοσύνης θα εξαλείψει τη θανατηφόρα επίδραση του ιού, όμως η ζωή μας θα έχει αλλάξει. Και η δοκιμασία είναι μια ευκαιρία να αλλάξει προς το καλύτερο».

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο