«Μένω σπίτι και γράφω ένα παραμύθι»


«Μια μέρα ονειρεύτηκα ότι θα γίνω Γιατρός. Νομίζω ότι πάντα ήθελα να γίνω Γιατρός. Μετά σκέφτηκα πως είμαι πολύ μικρός για να αποφασίσω κάτι τέτοιο. Μάζεψα τα παιχνίδια μου, τα έβαλα στο μαγικό μου σεντούκι και ξεκίνησα…». Από το σημείο αυτό καλεί τα παιδιά και τους γονείς τους να πιάσουν τον «μίτο» του παραμυθιού και να τον «ξετυλίξουν» η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης.
«Γράφω ένα παραμύθι…!» λέγεται η δράση που ανακοινώνει, μέσω της σελίδας της στο facebook, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης καλώντας μικρούς και μεγάλους να μείνουν σπίτι, προστατεύοντας όσουν αγαπούν, αλλά και να πιάσουν χαρτί, μπογιές και μολύβια για να φτιάξουν μια ιστορία, που θα αρχίζει με την παραπάνω εισαγωγή.

«Μένουμε σπίτι κι ελπίζουμε όλο αυτό να τελειώσει σύντομα. Το στοίχημα είναι η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση να μας κάνει καλύτερους», αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση, με την οποία καλούνται οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να βοηθήσουν τους μικρότερους και οι μικρότεροι για να γράψουν το παραμύθι.

«Συνεχίστε την ιστορία και στείλτε την στο dlibrarykaterini@hotmail.com ή στο https://www.facebook.com/Katerini.Public.Library/ με όποιο τρόπο σας βολεύει», παροτρύνει τους ενδιαφερόμενους η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης και ενημερώνει πως «οι ιστορίες των μικρών μας φίλων, θα αναρτηθούν στη σελίδα μας στο facebook ενώ οι πολύ μικροί μας φίλοι μπορούν να μας στείλουν τη δική τους ζωγραφιά…».

Σε μια επιπλέον δράση, εν μέσω πανδημίας Κορονοϊού, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης απέκτησε το δικό της κανάλι στο youtube και, όπως ενημερώνει, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης και τη Ραδιοφωνική Ρκπομπή «Το Μαγικό Λυχνάρι της Νεφέλης» δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς, αλλά και μεγάλους φίλους του παραμυθιού να ακούνε ένα παραμύθι, κάθε απόγευμα, στις 17:00, είτε μέσα από τη σελίδα της στο facebook είτε από το Δημοτικό Ραδιόφωνο.

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο