Λαμπρά θα Εορτάσει η Εκκλησία της Ελλάδος τον Ιδρυτή της Απόστολο των Εθνών Παύλο


Με την δέουσα Εκκλησιαστική λαμπρότητα θα Εορτάσει και εφέτος η Εκκλησία της Ελλάδος την Ιερή Μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τήν Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών της Πόλεως των Αθηνών, στις 7.00 μ.μ., θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός, Χοροστατούντος και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Συνοδικού Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ.

Επίσης, την ίδια ημέρα και ώρα, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ως Εκπρόσωπος της Δ.Ι.Σ., ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιος, επ’ ευκαιρία των Εορταστικών Εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «ΙΕ’ Κορίνθου Παύλεια 2021».

Το πρωί της εορτής, Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών των Αθηνών, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, και Συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου και Γλυφάδος, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου, ο οποίος και θα ομιλήσει.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 7.00, στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου των αρχαίων Αθηνών, εις ανάμνησιν του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου προς τους Αθηναίους, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τον Εσπερινό θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Καρσιώτης, Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΗ’ Αρχιεπσικοπικής Περιφέρειας και Γραμματεύς – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ομοίως θα εορτάσουν και οι κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, και κυρίως εκείνες εκ της περιοχής των οποίων διέβη και κήρυξε ο Απόστολος Παύλος, ο Ιδρυτής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο