Κύπρος: «Φωνάζουν» οι Θεολόγοι για την Κατανομή των Μόνιμων θέσεων στην Εκπαίδευση


Διαμαρτύρονται οι Θεολόγοι προς το Υπουργείο Παιδείας λόγω των περιορισμένων θέσεων που δίνονται στον κλάδο τους για τη Νέα Σχολική Χρονιά.

Συγκεκριμένα, σε Επιστολή του προς την Αθηνά Μιχαηλίδου ο Σύνδεσμος Θεολόγων αναφέρει ότι είναι με έκπληξη που είδε την κατανομή των Μόνιμων θέσεων στις Ειδικότητες της Μέσης Εκπαιδεύσεως, αφού αυτές που αντιστοιχούν στον κλάδο των Εκπαιδευτικών Θεολόγων, είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Συγκεκριμένα, δίνονται στους Διδάσκοντες το Μάθημα των Θρησκευτικών, μόλις 4 από τις 203.

«Κατά την τρέχουσα Σχολική Χρονιά 2022-2023 ως Κλάδος είχαν σύνολο 18 Αφυπηρετήσεις. Εννέα που είχαν συμπληρώσει το 65ο Έτος τους και άλλες εννέα πρόωρες. 

Εάν υπολογίσουμε ότι και κατά την περσινή χρονιά δόθηκαν πολύ λιγότερες θέσεις, σε σχέση με τις αφυπηρετήσεις, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Κλάδος, εκτός του ότι υποβαθμίζεται, αποψιλώνεται κυριολεκτικά στο σύνολο των μάχιμων Μόνιμων Εκπαιδευτικών».

Όπως σημειώνουν, το γεγονός αυτό γεννά πολλά ερωτήματα και μεγάλη ανησυχία και απογοήτευση στους Εκπαιδευτικούς Θεολόγους. «Διόλου τυχαίο και το γεγονός ότι ως κλάδος έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό Συμβασιούχων Καθηγητών, σχεδόν στο 20%. Ένας στους πέντε δηλαδή που Διδάσκει αυτή τη στιγμή το Μάθημά, εργάζεται με το καθεστώς της Χρονιαίας Συμβάσεως.

Αυτό έχει και ως συνέπεια να δίνονται πολύ λίγες θέσεις σε Θεολόγους κατά τη διαδικασία των Προαγωγών».

Ο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ ζητά επίσης να μάθει τα κριτήρια με τα οποία γίνονται οι κατανομές των Μόνιμων θέσεων.

Επισκέψεις: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο