Κύπρος: Η Πειραϊκή Εκκλησία σε Προσκύνημα στην Μεγαλόνησο (25-28/10/2019)


25 – 28 Οκτωβρίου 2019

1η ημέρα:

Συγκέντρωση στο Ελ. Βενιζέλος και πτήση με την Olympic Air στις 08:10 για Λάρνακα. Άφιξη στις 09:50, επιβίβαση στο πούλμαν και επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου στο κέντρο της πόλης. Ο ιστορικός Ναός του Αγίου, κατασκευάστηκε στα τέλη του 9ου αιώνα σε μια ιερή τοποθεσία. Στο σημείο κατασκευής του τάφηκε για δεύτερη φορά ο Λάζαρος που αναστήθηκε από τον Ιησού Χριστό, αφού έζησε στον τόπο αυτό άλλα 30 χρόνια. Το εικονοστάσιο της Εκκλησίας είναι πλούσιο ξυλόγλυπτο και στο υπόγειο βρίσκεται ο τάφος του Αγίου. Αφού προσκυνήσουμε στη χάρη του Αγίου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το χω­ριό Κελ­λά­κι όπου βρίσκεται η γυναικεία Μονή της Ζω­ο­δό­χου Πηγής ή Παναγίας του Γλωσσά όπως είναι ευρύτερα γνωστή. Κτισμένη στην κορυφή λόφου, μέσα σε ένα πυκνό πευκοδάσος, ο επισκέπτης αμέσως περιβάλλεται από την ησυχία και την ιερότητα του χώρου. Το παλαιό καθολικό της, το οποίο κοσμείται με σύγχρονες τοιχογραφίες, ανάγεται σύμφωνα με διάφορες μαρτυρίες στο 15ο με 16ο αιώνα. Έπειτα αναχώρηση για την Λεμεσό και το ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο & διανυκτέρευση.

2η ημέρα:

Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και αναχώρηση για το στολίδι και πραγματικό καμάρι του Ομόδους που δεν είναι άλλο από το Μοναστήρι του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Από τα παλαιότερα και πιο ιστορικά Μοναστήρια του νησιού κτισμένο στην καρδιά της κοινότητας, ορθώνεται μεγαλόπρεπα και με την επιβλητικότητά του αποτελεί σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Κύκκου, σε υψόμετρο 1.318 μέτρων. Αφιερωμένη στην Παναγία, η Mονή διαθέτει μια από τις τρεις εικόνες που αποδίδονται στον Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά. Η Ιερά Εικόνα, επικαλυμμένη με ασήμι, είναι σε μια θήκη από ταρταρούγα και σεντέφι και βρίσκεται τοποθετημένη μπροστά στο εικονοστάσι. Αφού προσκυνήσουμε θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή της Παναγίας Τροοδίτισσας όπου βρίσκεται «κρυμμένη» μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, είναι από τις πιο ξακουστές και αγαπημένες Μονές της Κύπρου και η ψηλότερη, μιας και είναι κτισμένη στα 1370 μέτρα. Σήμερα ζουν στη Μονή περίπου 13 μοναχοί οι οποίοι με την απλότητα και τον λιτό τρόπο ζωής τους αποτελούν υπόδειγμα βίου για τις χιλιάδες των προσκυνητών. Σύμφωνα με την παράδοση, η ίδρυσή της ανάγεται στην περίοδο της Εικονομαχίας, όπου και μεταφέρθηκε στην Κύπρο η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας, που κατά τη λαϊκή εκδοχή, είναι μια από τις εβδομήντα, τις οποίες αγιογράφησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο & διανυκτέρευση.

3η ημέρα:

Νωρίς το πρωί περίπου στις επτά θα αναχωρήσουμε (με το πρωινό μας σε πακέτο) για να επισκεφτούμε την «μοιρασμένη» Κυπριακή πρωτεύουσα, τη Λευκωσία. Πρώτη στάση βέβαια θα πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες όπου και θα Εκκλησιαστούμε. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μουσείο αγώνος και το ιστορικό Παγκύπριο Γυμνάσιο. Εάν το πρόγραμμα του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου κ. κ. Χρυσόστομου Β’ το επιτρέψει θα έχουμε την τιμή να τον επισκεφθούμε και να λάβουμε την Ευλογία του. Ακολούθως θα επισκεφτούμε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, το μνημείο των πεσόντων Ελλήνων από την τουρκική εισβολή. Επίσκεψη  στα φυλακισμένα μνήματα, όπου βρίσκονται οι τάφοι των γενναίων του αντιαποικιακού αγώνα και στη συνέχεια μεταφορά στο κέντρο της πόλης με ελεύθερο χρόνο για περίπατο, καφέ και φαγητό. Εκ νέου αναχώρηση για την Ιερά Μονή Μαχαιρά. Πρόκειται για μια από τις τρεις Βασιλικές και Σταυροπηγιακές Μονές του νησιού και στεγάζει τη Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας του Μαχαιρά, που αποδίδεται στον Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά. Σύμφωνα με την παράδοση, ένας άγνωστος ερημίτης έφερε κρυφά στην Κύπρο την Εικόνα κατά τα χρόνια της εικονομαχίας και τη φύλαξε στη σπηλιά του μέχρι το θάνατό του. Ευλογημένοι με τη θεία χάρη, οι ερημίτες Ιγνάτιος και Νεόφυτος γύρω στο 1145, ανακάλυψαν τη σπηλιά (που ήταν καλυμμένη από θάμνους) και μπόρεσαν να φθάσουν σε αυτή κόβοντας την άγρια βλάστηση με ένα μαχαίρι που τους είχε δοθεί από θεϊκό χέρι. Ως αποτέλεσμα, ανακάλυψαν την Ιερά Εικόνα στην οποία δόθηκε το όνομα «Μαχαιριώτισσα» από τη λέξη «μαχαίρι». Το Μοναστήρι χτίστηκε στο ίδιο σημείο, λαμβάνοντας επίσης το ίδιο όνομα. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα:

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την Αγία Νάπα. Θα επισκεφτούμε το πανέμορφο μεσαιωνικό Μοναστήρι της Αγίας Νάπας όπου βρίσκεται στη μέση του χωριού και χτίστηκε με τη μορφή μεσαιωνικού κάστρου γύρω στο 1500 μ.Χ.. Το Μοναστήρι είναι αφιερωμένο στην «Παναγία των Δασών», ονομασία που προέρχεται από την αρχαία Ελληνική λέξη για τη δασωμένη κοιλάδα (Νάπα), ως αποτέλεσμα της τοπογραφίας της περιοχής κατά το παρελθόν. Αφού προσκυνήσουμε και ξεκουραστούμε στην σκιά της συκομουριάς 600 ετών θα περπατήσουμε στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Νάπας με τις ψαρόβαρκες και τα καΐκια. Μετά τον καφέ μας επιστροφή στην Λάρνακα όπου μετά το φαγητό μας θα πάρουμε στις 19:05 την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Τιμή κατ’ άτομο 

Μονόκλινο: 635€
Δίκλινο / Τρίκλινο: 515€
Παιδί έως 12 σε τρίκλινο: 425€

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήση της εταιρείας Olympic Air σε οικονομική θέση
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο κεντρικό Pefkos Hotel 3* superior στη Λεμεσό με ημιδιατροφή σε μπουφέ
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Αρχηγός εκδρομής καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ενημερωτικός οδηγός – φυλλάδιο Κύπρου (των προορισμών που θα επισκεφτούμε)
  • Πάρκινγκ πόλεων
  • Φόρος διαμονής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Γεύματα και δείπνα εκτός της ημιδιατροφής
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και σπήλαια
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημειώσεις:

  • Η ώρα και το νόμισμα στην Κύπρο είναι ίδια με της Ελλάδας
  • Ο κάθε επιβάτης δικαιούται 8kg χειραποσκευή και 23kg βαλίτσα

Πτήσεις με την Olympic Air:

25/10           Αθήνα – Λάρνακα            ΟΑ 902      08:10 – 09:50

28/10           Λάρνακα – Αθήνα            ΟΑ 907      19:05 – 20:50

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής : 210 41 18 602 – 210 41 18640, VIBER στο 698 488 2009 και ΕΔΩ

Σημείωση για όλα τα Προσκυνήματα:
Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθείαναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.

Η κατοχύρωση της θέσεως θεωρείται δεδομένη μετά από την καταβολή της οριζόμενης προκαταβολής. Σε περίπτωση ακύρωσης θέσης στην Εκδρομή είκοσι μέρες (20) πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησης, επιστρέφεται το ποσό στο ακέραιο.

Για περισσότερες πληροφορίες
210 41 18 646 (εσωτ. 3) και info [ at ] peradio [ dot ] com

Οι εκδρομές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ταξιδιωτικό Γραφείο

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο