Κύπρος: Η Πειραϊκή Εκκλησία σε Προσκύνημα στην Μεγαλόνησο (28/02 – 02/03/2020)


28 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου 2020
(τριήμερο Καθαράς Δευτέρας)

1η ημέρα:

28/02/2020.

 • Αθήνα – Λάρνακα
 • Ιερός Ναός Αγίου Λαζάρου
 • Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής
 • Λεμεσός

Συγκέντρωση στο Ελ. Βενιζέλος και πτήση με την Olympic Air στις 08:10 για Λάρνακα. Άφιξη στις 09:50, επιβίβαση στο πούλμαν και επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου στο κέντρο της πόλης. Ο ιστορικός Ναός του Αγίου κατασκευάστηκε στα τέλη του 9ου αιώνα σε μια ιερή τοποθεσία. Στο σημείο κατασκευής του τάφηκε για δεύτερη φορά ο Λάζαρος που αναστήθηκε κατά τις γραφές από τον Ιησού Χριστό, αφού έζησε στον τόπο αυτό άλλα 30 χρόνια. Το εικονοστάσιο της Εκκλησίας είναι πλούσιο ξυλόγλυπτο και στο υπόγειο βρίσκεται ο τάφος του Αγίου. Αφού προσκυνήσουμε στη χάρη του Αγίου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το χω­ριό Κελ­λά­κι όπου βρίσκεται η γυναικεία Μονή, της Ζω­ο­δό­χου Πηγής ή Παναγίας του Γλωσσά όπως είναι ευρύτερα γνωστή. Κτισμένη στην κορυφή λόφου, μέσα σε ένα πυκνό πευκοδάσος, ο επισκέπτης αμέσως αισθάνεται την ησυχία και την ιερότητα του χώρου. Το παλαιό καθολικό της, το οποίο κοσμείται με σύγχρονες τοιχογραφίες, ανάγεται σύμφωνα με διάφορες μαρτυρίες στον 15ο με 16ο αιώνα. Έπειτα αναχώρηση για την Λεμεσό και το ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση.  Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο & διανυκτέρευση.

2η ημέρα:

29/02/2020.

 • Λεμεσός
 • Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού
 • Ιερά Μονή Κύκκου
 • Ιερά Μονή Τροοδίτισσας
 • Λεμεσός

Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και αναχώρηση για την Ιερά Μονή του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, το στολίδι και πραγματικό καμάρι του Ομόδους. Από τα παλαιότερα και πιο ιστορικά μοναστήρια του νησιού κτισμένο στην καρδιά της κοινότητας, ορθώνεται μεγαλόπρεπα και με την επιβλητικότητά του αποτελεί σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Κύκκου, σε υψόμετρο 1.318 μέτρων. Αφιερωμένη στην Παναγία, η Mονή διαθέτει μια από τις τρεις εικόνες που αποδίδονται στον Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά. Η εικόνα, επικαλυμμένη με ασήμι, σε θήκη από ταρταρούγα και σεντέφι, βρίσκεται τοποθετημένη μπροστά στο εικονοστάσι. Αφού προσκυνήσουμε θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή της Παναγίας Τροοδίτισσας. Η Μονή βρίσκεται «κρυμμένη» μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο και  είναι η ψηλότερη, μιας και είναι κτισμένη στα 1370 μέτρα και από τις πιο ξακουστές και αγαπημένες Μονές της Κύπρου . Σήμερα ζουν στη Μονή 13 μοναχοί οι οποίοι με την απλότητα και τον λιτό τρόπο ζωής τους αποτελούν υπόδειγμα βίου για τις χιλιάδες των προσκυνητών. Σύμφωνα με την παράδοση, η ίδρυσή της ανάγεται στην περίοδο της Εικονομαχίας, όπου και μεταφέρθηκε στην Κύπρο η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας, που κατά τη λαϊκή εκδοχή, είναι μια από τις εβδομήντα, τις οποίες αγιογράφησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούρασηΤο βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο & διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 01/03/2020.
Λευκωσία (Εκκλησιασμός)

Ιερά Μονή Παναγίας Μαχαιρά
Λεμεσός

Νωρίς το πρωί, θα αναχωρήσουμε (με το πρωινό μας σε πακέτο) για να επισκεφτούμε την «μοιρασμένη» Κυπριακή πρωτεύουσα, τη Λευκωσία. Πρώτη στάση στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες, όπου και θα συμμετάσχουμε στη Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το ιστορικό Παγκύπριο Γυμνάσιο. Εάν το πρόγραμμα του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου κ. κ. Χρυσόστομου Β’ το επιτρέψει θα έχουμε την τιμή  να λάβουμε την ευλογία του. Ακολούθως θα επισκεφτούμε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, το μνημείο των πεσόντων Ελλήνων κατά την τουρκική εισβολή. Επίσκεψη  στα φυλακισμένα μνήματα, όπου βρίσκονται οι τάφοι των γενναίων του αντιαποικιακού αγώνα και στη συνέχεια μεταφορά στο κέντρο της πόλης με ελεύθερο χρόνο για περίπατο, καφέ και φαγητό. Εκ νέου αναχώρηση για την Ιερά Μονή Μαχαιρά. Πρόκειται για μια από τις τρεις Βασιλικές και Σταυροπηγιακές Μονές του νησιού , η οποία στεγάζει τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Μαχαιρά, που αποδίδεται στον Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά. Σύμφωνα με την παράδοση, ένας άγνωστος ερημίτης έφερε κρυφά στην Κύπρο την εικόνα κατά τα χρόνια της εικονομαχίας και τη φύλαξε στη σπηλιά του μέχρι το θάνατό του. Ευλογημένοι με τη θεία χάρη, οι ερημίτες Ιγνάτιος και Νεόφυτος γύρω στο 1145, ανακάλυψαν τη σπηλιά (που ήταν καλυμμένη από θάμνους) και κατάφεραν να φθάσουν σε αυτή κόβοντας την άγρια βλάστηση με ένα μαχαίρι που τους είχε δοθεί από θεϊκό χέρι. Ως αποτέλεσμα, ανακάλυψαν την εικόνα στην οποία δόθηκε το όνομα «Μαχαιριώτισσα» από τη λέξη «μαχαίρι». Το Μοναστήρι χτίστηκε στο ίδιο σημείο, λαμβάνοντας επίσης το ίδιο όνομα. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα:

02/03/2020.

 • Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας και Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης
 • Αγία Νάπα
 • Λάρνακα
 • Αθήνα

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την Ιερά γυναικεία κοινοβιακή Μονή της Αγίας Μαρίνας και των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Κωμόπολι Ξυλοτύμπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου. Κτίστηκε το 1989 δυτικά του χωριού Ξυλοτύμπου, στο χώρο όπου βρίσκεται το μεσαιωνικό εξωκκλήσι της Αγίας Μαρίνας. Το καθολικό του μοναστηριού είναι αφιερωμένο στους αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και το εσωτερικό του είναι αγιογραφημένο με σκηνές από το μαρτύριο των αγίων. Δίπλα στο μοναστήρι, επίσης έχει ανεγερθεί μεγάλος ναός αφιερωμένος στους αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και στην αγία Μαρίνα για τον εκκλησιασμό των χιλιάδων προσκυνητών που συρρέουν καθημερινά. Στο μοναστήρι φυλάσσονται πολλά ιερά κειμήλια μεταξύ των οποίων λείψανα των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, της αγίας Μαρίνας καθώς επίσης και άλλων 250 αγίων.Έπειτα θα επισκεφτούμε το κέντρο της Αγίας Νάπας και θα καταλήξουμε στο γραφικό λιμανάκι της με τις ψαρόβαρκες και τα καΐκια. Μετά τον καφέ μας επιστροφή στην Λάρνακα με ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Αναχώρηση στις 19:05 από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

Τιμή κατ’ άτομο 

Μονόκλινο: 635€
Δίκλινο / Τρίκλινο: 515€
Παιδί έως 12 σε τρίκλινο: 425€

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήση της εταιρείας Olympic Air σε οικονομική θέση
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο κεντρικό Harmony Bay 3* superior στη Λεμεσό με ημιδιατροφή σε μπουφέ
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα στην Κύπρο
 • Μεταφορά προς το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και επιστροφή
 • Αρχηγός εκδρομής καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Ενημερωτικός οδηγός – φυλλάδιο Κύπρου (των προορισμών που θα επισκεφτούμε)
 • Πάρκινγκ πόλεων
 • Φόρος διαμονής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Γεύματα και δείπνα εκτός της ημιδιατροφής
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και σπήλαια
 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημειώσεις:

 • Η ώρα και το νόμισμα στην Κύπρο είναι ίδια με της Ελλάδας
 • Ο κάθε επιβάτης δικαιούται 8kg χειραποσκευή και 23kg βαλίτσα

Πτήσεις με την Olympic Air:

28/02           Αθήνα – Λάρνακα            ΟΑ 902      08:10 – 09:50

02/03           Λάρνακα – Αθήνα            ΟΑ 907      19:05 – 20:50

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής : 210 41 18 602 – 210 41 18640, VIBER στο 698 488 2009 και ΕΔΩ

Σημείωση για όλα τα Προσκυνήματα:
Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθείαναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.

Η κατοχύρωση της θέσεως θεωρείται δεδομένη μετά από την καταβολή της οριζόμενης προκαταβολής. Σε περίπτωση ακύρωσης θέσης στην Εκδρομή είκοσι μέρες (20) πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησης, επιστρέφεται το ποσό στο ακέραιο.

Για περισσότερες πληροφορίες
210 41 18 646 (εσωτ. 3) και info [ at ] peradio [ dot ] com

Οι εκδρομές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ταξιδιωτικό Γραφείο

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο