Κυριακή 28 Μαρτίου 2021: Μια ώρα μπροστά οι δείκτες των ρολογιών


Η αλλαγή της ώρας σε θερινή για το έτος 2021 γίνεται την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες στα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο αποφάσισε την κατάργηση της αλλαγής ώρας σε θερινή και χειμερινή από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021

Με αυτά τα δεδομένα, την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 αλλάζει η ώρα γυρίζοντας τους δείκτες των ρολογιών μια ώρα μπροστά. Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής στις 03:00, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να δείξουν 04:00.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:


«Την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ.».

Το θέμα της κατάργησης της διπλής εναλλαγής της ώρας έχει μείνει στο Συμβούλιο των Υπουργών της Ευρώπης, με σχετική πρόταση η οποία άφηνε το ελεύθερο στις χώρες της ΕΕ να αποφασίσουν σε ποια ώρα θέλουν να παραμείνουν από το Ευρωκοινοβούλιο.

Μένει να δούμε αν θα είναι η τελευταία αλλαγή που θα γίνει ή θα εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό, από τα Κράτη Μέλη της ΕΕ.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο