Κορμός με λευκή σοκολάτα, κράνμπερις και αμύγδαλα


Ένας κορμός από λευκή σοκολάτα, κράνμπερις και αμύγδαλα που θα προσφέρει μία αξέχαστη γευστική εμπειρία!

Υλικά

  • 1½ κουτί μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 300γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 125γρ. μαργαρίνη σκληρή
  • ½ κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 6 κουτ. σούπας τρίμμα ινδικής καρύδας
  • 100γρ. κράνμπερις
  • 100γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκοπανισμένα
  • 2-3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι

Διαδικασία

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη μαργαρίνη ξεχωριστά. Ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα με τη μαργαρίνη και μετά ανακατεύετε στο μίγμα το ζαχαρούχο γάλα, την καρύδα, τα κράνμπερις και τα αμύγδαλα.

Ντύνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με ένα κομμάτι μεμβράνη και αφήνετε να εξέχει τριγύρω. Στη συνέχεια τοποθετείτε μπισκότα στον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας βουτώντας τα πρώτα πολύ γρήγορα σε κρύο γάλα. Όπου χρειάζεται κόβετε τα μπισκότα για να μπορέσετε να την καλύψετε παντού.

Τα υπόλοιπα μπισκότα τα σπάζετε στα τέσσερα και τα ραντίζετε με το ρούμι. Τα ανακατεύετε στο μίγμα της σοκολάτας και μετά αδειάζετε το τελικό μίγμα μέσα στη φόρμα.

Κλείνετε το γλυκό από πάνω με τη μεμβράνη που εξέχει και το αφήνετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρετε το γλυκό μετά από μερικές ώρες σε μακρόστενη φόρμα και αφαιρείτε τη μεμβράνη. Σερβίρετε κόβοντας σε φέτες.

Πηγή: https://www.olivemagazine.gr/recipe/%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%82-%CE%BA/

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο