Κλειστά τα Σχολεία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 λόγω της Απεργίας της ΑΔΕΔΥ


Στην 24ωρη Απεργία που έχει Κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 θα συμμετάσχουν Δάσκαλοι και Καθηγητές. Έτσι, στην 24ωρη Απεργία (24.09.2019) τα Σχολεία θα είναι κλειστά.

Η ΔΟΕ αναφέρει ότι βασικό αίτημα αποτελεί η απόσυρση του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου και τονίζει σε σχετική Ανακοίνωση: «Ο αφοπλισμός του Συνδικαλιστικού Κινήματος διευκολύνει την Κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των Εργαζομένων και στην περιστολή των Εργασιακών τους Δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Τα Συνδικάτα μπορούν να ρυθμίζουν και να διαφυλάσσουν την εσωτερική τους λειτουργία στη βάση Δημοκρατικών και Συμμετοχικών Διαδικασιών που αποφασίζουν με Αποφάσεις των οργάνων τους».

Από τη μεριά της, η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει το Νομοσχέδιο «Αντεργατικό – Αντιαπεργιακό», θεωρώντας πως «προωθεί ένα είδος ‘Ανάπτυξης’, που μόνο σε όφελος της Κοινωνίας και των Εργαζόμενων δεν θα είναι».

24ωρη Απεργία: Τι αναφέρει η ΑΔΕΔΥ

Η ΑΔΕΔΥ ζητά την απόσυρση του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου. Όπως τονίζει στην Ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, «με το Νομοσχέδιο αυτό, η Κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί ένα είδος «Ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της Κοινωνίας και των Εργαζόμενων δεν θα είναι».

«Προβλέπονται η Δημιουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Εργαζομένων, η Ηλεκτρονική Ψηφοφορία για τη λήψη Απόφασης για Απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της Επιχειρησιακής έναντι της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όταν ο Εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της Επιχείρησης.

Ουσιαστικά, επιχειρείται ο Εργοδοτικός – Κυβερνητικός έλεγχος και το Φακέλωμα των Σωματείων και των Συνδικαλιστών. Το Πολυνομοσχέδιο ορίζει ως Ανώτατη Αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το Συνδικαλιστικό Νόμο και τα Καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης Αποφάσεών τους».

Μεταξύ άλλων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι, με το Νομοσχέδιο, ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις Εργασίας. «Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα για Προνομιακή Αδειοδότηση, με χαλαρότερους Όρους, όσων Επιχειρήσεων βρίσκονται μέσα σε Επιχειρηματικά Πάρκα και η Αδειοδότηση εξπρές, υπό τη δαμόκλειο σπάθη των Πειθαρχικών Ποινών, ακόμα και της παύσης των αρμοδίων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ιδιωτικοποιούνται οι Ελεγκτικοί Μηχανισμοί των Επενδυτικών Σχεδίων και ανοίγει ο δρόμος για τη συνολική αποστέρηση από το Δημόσιο της δυνατότητας να ελέγχει τις Εργασιακές Συνθήκες, τα Φορολογικά και Ασφαλιστικά Έσοδα, την υγιεινή και Ασφάλεια των Εργαζομένων και την Προστασία του Περιβάλλοντος» υπογραμμίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, συμπληρώνοντας ότι εγκαινιάζεται η Δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, «που αποτελεί απαίτηση των Βιομηχάνων και των άλλων Εργοδοτικών Ενώσεων και στις οποίες «Νόμιμα» θα καταστρατηγείται κάθε Εργατικό Δικαίωμα».

«Το Δικαίωμα της Απεργίας αποτελεί το ύστατο όπλο των Εργαζομένων και οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Το Δικαίωμα όλων στη Δημόσια Ασφάλιση είναι αναφαίρετο και αγωνιζόμαστε, για να μην τολμήσει η Κυβέρνηση να φέρει Νομοσχέδιο Ιδιωτικοποίησης της Επικουρικής Ασφάλισης» προσθέτει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο