Κατάργηση Τελών λένε οι Cosmote, Vodafone και Nova


Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι με την ΕΕΚΤ ζητούν με επιστολή τους τον εξορθολογισμό της έμμεσης φορολογίας αλλά και την κατάργηση συγκεκριμένων τελών, λίγο μετά την κατάθεση νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού ο οποίος προβλέπει το 50% του τέλους της συνδρομητικής να πηγαίνει στη χρηματοδότηση του ΕΚΟΜΕ.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) στην οποία συμμετέχουν οι τρεις μεγάλοι Τηλεπικοινωνιακοί Πάροχοι, Cosmote, Nova, Vodafone έστειλαν Επιστολή τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό αρμόδιο για τη Φορολογική Πολιτική, Χάρη Θεοχάρη με κοινοποίηση στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, στην οποία ζητούν την κατάργηση του Τέλους Συνδρομητικής Τηλεόρασης αλλά και εκείνων που αφορούν συγκεκριμένες Κατηγορίες Συνδέσεων και Προγραμμάτων στην Σταθερή και στην Κινητή Τηλεφωνία.

Στόχος ο Εξορθολογισμός της Έμμεσης Φορολογίας για την Αύξηση του Ανταγωνισμού και τη Μείωση ως συνέπεια του Κόστους των Τηλεπικοινωνιών που πληρώνουν οι Έλληνες.

Η πρόταση

Συγκεκριμένα, οι Πάροχοι ζητούν την Κατάργηση του τέλους 10% στις Υπηρεσίες Συνδρομητικής, την Κατάργηση του Τέλους 5% στη Σταθερή Τηλεφωνία για 100Mbps και άνω όπως και Κατάργηση του Τέλους για Συνδρομητές σε Προγράμματα με Απεριόριστες Παροχές. Επισημαίνουν ότι η Χώρα μας είναι μια από τις ελάχιστες στις οποίες επιβάλλεται Φόρος στις Τηλεπικοινωνίες, ενώ αν ληφθεί υπόψη και ο ΦΠΑ το κόστος εκτοξεύεται. Όσο για το Τέλος Κινητής Τηλεφωνίας επισημαίνεται ότι χρονολογείται από το 1998 και είχε επιβληθεί με τη δικαιολογία ότι το Κινητό Τηλέφωνο ήταν «είδος πολυτελείας». Κάτι που προφανώς έχει αλλάξει πλέον.

Views: 4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο