Καναδάς: Τηλεδιάσκεψη για το Ποιμαντικό Έργο της Ρουμανικής Επισκοπής

Καναδάς: Τηλεδιάσκεψη για το Ποιμαντικό Έργο της Ρουμανικής Επισκοπής

Διαδοχικές τηλεδιασκέψεις σε τρεις ξεχωριστές συνεδρίες με ιερείς της Ορθοδόξου Επισκοπής εν Καναδά πραγματοποίησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος εν Καναδά κ. Ιωάννης Κασσιανός του Πατριαρχείου Ρουμανίας, το τριήμερο 27-29 Απριλίου 2020.

Ο σκοπός των τηλεδιασκέψεων ήταν η επισκόπηση της λειτουργικής και Ποιμαντικής Δραστηριότητας των Ενοριών της Επισκοπής κατά την διάρκεια του Πάσχα αλλά και στο μετέπειτα χρονικό διάστημα εν μέσω της πανδημίας, όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην εισαγωγική ομιλία του ο Θεοφιλέστατος.

«Η εκκλησία, όπως και ολόκληρη η κοινωνία, επηρεάζεται από αυτήν την ιδιαίτερη κατάσταση απομόνωσης, διότι η κοινότητα και η επικοινωνία αποτελούν μέρος του DNA της. Εκκλησία σημαίνει κοινότητα και επικοινωνία με τον Θεό και τον πλησίον. Η αναγκαστική απομόνωση δημιούργησε ένα βάναυσο και απρόβλεπτο τραύμα ρήξης, το οποίο προκάλεσε μακροπρόθεσμες συνέπειες. Δεν είμαστε όλοι πάντα προετοιμασμένοι για τέτοιες στιγμές και μερικές φορές είναι δύσκολο να κατανοήσουμε, να οργανωθούμε και να δράσουμε υπό αυτό το πρίσμα.», – επισήμανε χαρακτηριστικά ο Θεοφιλέστατος.

Από την πλευρά τους, οι Ιερείς της Επισκοπής είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν την εμπειρία του Ποιμαντικού Έργου τους στις Τοπικές Εκκλησιαστικές Κοινότητες στο πλαίσιο της «κοινωνικής και σωματικής απόστασης» που απαιτείται κατά την διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Όλοι είχαν την δυνατότητα να μιλήσουν για τις ειδικές συνθήκες που επικράτησαν σε κάθε επαρχία της χώρας και για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται αντιληπτές οι συστάσεις του Πατριαρχείου Ρουμανίας, των περισσοτέρων Ορθοδόξων Εκκλησιών, της Επισκοπής και των Αρχών του Καναδά.

Επιπλέον, οι ιερείς μίλησαν για την έλλειψη της φυσικής παρουσίας των πιστών στους Ναούς και της κοινής προσευχής στον Θεό. Παράλληλα, αρκετοί αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι αυτή η ιδιαίτερη περίοδος έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη για ένα άλλο είδος Ποιμαντικού Έργου που θα συμπεριλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Στο κλείσιμο των τηλεδιασκέψεων, ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τους κληρικούς για την συμμετοχή και την συνεργασία τους στην πνευματική καθοδήγηση των πιστών.

Καναδάς: Τηλεδιάσκεψη για το Ποιμαντικό Έργο της Ρουμανικής Επισκοπής

Θεοφιλέστατος Επίσκοπος εν Καναδά κ. Ιωάννης Κασσιανός

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο