Καλαμαριάς Ιουστίνος: “Αστείοι όσοι τα βάζουν με τη Θεία Κοινωνία” (AUDIO)


Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, ιερούργησε την εορτή της Αναλήψεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε και στις φωνές εκείνες που είναι κατά των μυστηρίων της Εκκλησίας.

“Τι ανόητοι είμαστε όταν προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε μυστήρια, την ώρα που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε έναν ιό” – υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ιουστίνος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: “Που είναι η επιστήμη όλου του κόσμου; Που ειναι τα φωτεινά μυαλά; Που είναι οι γιατροί; Ένας ιός μας έκανε όλους ταντέλα, μας ταρακούνησε, μας διέλυσε! Τι ανοήτοι άνθρωποι που είμαστε”.

Στη συνέχεια ο κ. Ιουστίνος αποκάλεσε “αστείους” όλους εκείνους που τα βάζουν με τα μυστήρια της Εκκλησίας, λέγοντας ότι “από την Θεία Κοινωνία δεν παίρνουμε θάνατο, αλλά ζωή”.

“Άντε να εξηγήσεις σε όλους αυτούς του αστείους, αυτό το μεγάλο μυστήριο. Αλλά ακόμα και εμείς οι εκκλησιαστικοί ηγέτες είμαστε επιπόλαιοι, διότι πάμε να τους δώσουμε να καταλάβουν κάτι που είναι ακατάληπτο” – πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιουστίνος.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος, ανέφερε ότι πρέπει να σιωπούμε και να δίνουμε παράδειγμα με την ζωή μας, και οχι να μιλάμε για πράγματα που δεν ερμηνεύονται.

Πηγή: romfea.gr

Επισκέψεις: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο