Και ο Εθνικιστής Μπαχτσελί υπέρ της Μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε Τζαμί


Μετά τη γνωστοποίηση του σημερινού δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας «YeniSafak», όπου αναφέρεται ότι στις 2 Ιουλίου αναμένεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας η προσφυγή για το καθεστώς της Αγίας Σοφίας, ο ηγέτης των εθνικιστών στη γειτονική χώρα, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ αυτής της μετατροπής.

Υπενθυμίζεται ότι η προσφυγή τάσσεται κατά της απόφασης (του 1934) μετατροπής του ναού σε μουσείο και αιτείται να ξαναγίνει τζαμί.

«Με το θέλημα του Αλλάχ, από την Αγία Σοφία θα υψωθεί ο ήχος για το κάλεσμα για προσευχή (εζάν) κι όχι ο ήχος της καμπάνας», δήλωσε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος, σύμφωνα με το Sigmalive, καταφέρθηκε επίσης εναντίον της Ελλάδας, λέγοντας ότι «οι ταπεινοί υπολογισμοί της σχετικά με την Κύπρο, την Aνατ. Μεσόγειο και άλλα εθνικά θέματα έχουν εξελιχθεί σε στρατηγική απειλή». «Τις τελευταίες ημέρες οι απειλητικές δηλώσεις που προέρχονται από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Ελλάδας δοκιμάζουν την εθνική μας υπομονή», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση είτε δεν γνωρίζει πως οι απειλές της θα πέσουν και θα πλακώσουν την ίδια, είτε έχει τυφλωθεί από μίσος και θυμό. Και στις δύο περιπτώσεις είναι φανερό ποιος θα χάσει».

Παράλληλα, ο κ. Μπαχτσελί χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, περί στρατιωτικής εμπλοκής με την Τουρκία «δειλή πρόκληση» και υποστήριξε πως η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που μπορεί κανείς να την απειλεί από το πρωί μέχρι το βράδυ. «Να μάθουν όλοι καλά τα όριά τους. Ας μην ξεχνούν αυτοί που βγάζουν με καμάρι τις ξιφολόγχες του πολέμου ότι το τουρκικό έθνος ήταν πάντα νικηφόρο και ηρωικό»…

Αντίθετος στην μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί παρουσιάστηκε -προς το παρόν τουλάχιστον- ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και ηγέτης του νεοσύστατου κόμματος του Μέλλοντος, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο