Και επίσημα στον Ιστορικό Ναό Αγίου Ανδρέου του Κιέβου το Σταυροπήγιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Και επίσημα στον Ιστορικό Ναό Αγίου Ανδρέου του Κιέβου το Σταυροπήγιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Υπεγράφη η Συμφωνία ανάμεσα στις Ουκρανικές Αρχές και στον Επίσκοπο Κομάνων κ. Μιχαήλ, Έξαρχο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου στην Ουκρανία, για την χρήση του ιστορικού Ναού του Αγίου Ανδρέου στο Κίεβο για την Τέλεση Λειτουργιών της Αποστολής «Σταυροπήγιο του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ουκρανία». Πρόκειται για έναν από τους επιβλητικότερους Ναούς της Ουκρανικής Πρωτεύουσας, Μνημείο Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς 18ου Αιώνος. 

Η Ανακαίνιση του Ναού κράτησε 11 ολόκληρα χρόνια ενώ στο προηγούμενο Εξάμηνο έγιναν διαπραγματεύσεις για τους όρους Λειτουργίας του Μουσείου – Σταυροπηγίου προκειμένου και οι δύο αυτές χρήσεις να γίνονται ομαλά. Η Συμφωνία μεταξύ των Ουκρανικών Αρχών και του Εξάρχου του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Μιχαήλ (Ανίσενκο) υπεγράφη. 

Οι Λειτουργίες στον Ιερό Ναό, που ξεκινούν ήδη άμεσα, πρέπει να τηρούν τους περιορισμούς που προβλέπονται από την Ουκρανική Νομοθεσία για τα μνημεία Εθνικής κληρονομιάς. Παράλληλα ισχύουν και οι περιορισμοί που αφορούν στον περιορισμό της Πανδημίας του Κορονοϊού. Το Μνημείο παραμένει ιδιοκτησία του Ουκρανικού Κράτους, μέρος προστατευόμενων κτιρίων του Μουσειακού συγκροτήματος «Σοφία του Κιέβου» και συνεχίζει να λειτουργεί ως Μουσείο και να προστατεύεται από την Ουκρανική Νομοθεσία ως Μνημείο Εθνικής κληρονομιάς. Οι λεπτομέρειες αυτής της συνύπαρξης περιγράφονται στην Συμφωνία. 

«Μπορεί να γίνει εκείνο το μέρος όπου θα βελτιωθούν οι σχέσεις της Ουκρανικής Εκκλησίας με την Παγκόσμια Ορθοδοξία. Είναι μεγάλη τιμή για την Ουκρανία η λειτουργία του Σταυροπηγίου και το γεγονός αυτό φαίνεται να το αντιλαμβάνονται οι Αρχές της Ουκρανίας, αν λάβουμε υπόψη τη Συμφωνία που υπεγράφη και την σχετική Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που είχε προηγηθεί» σχολιάζει στο Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας ο Εκκλησιαστικός Αναλυτής, Θεολόγος Ολεξάντρ Εφρέμενκο.

Επισκέψεις: 1

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο