Ιερόν Κουτλουμουσιανό Κελλίον Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Αγίου Όρους – Όλα τα βιβλία online


ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Ο Ιερομόναχος π. Γρηγόριος, Γέροντας του Αγιορείτικου Κελλίου Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, έχει αφιερωθεί εδώ και δεκαετίες στην συγγραφή και την έκδοση πολλών σημαντικών θεολογικών και ωφέλιμων βιβλίων, τα οποία διατίθενται πλέον και στο ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεών μας.

Δείτε εδώ όλους τους διαθέσιμους τίτλους!

ΨΑΛΤΗΡΙΟΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΟΝ

Το Ψαλτήριον είναι το γνωστότερο βιβλίο στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας. Χρησιμοποιείται καθημερινά σε κάθε Ακολουθία (Εσπερινό, Όρθρο, Ώρες κλπ.) και με την μορφή μεμονωμένων Ψαλμών ή στίχων, στην θεία Λειτουργία και στα υπόλοιπα Μυστήρια. Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, επειδή δεν έβρισκε στο Ευχολόγιο την ανάλογη Ευχή για όλες τις περιπτώσεις που του ζητούσαν βοήθεια οι άνθρωποι, άρχισε να χρησιμοποιεί και τους Ψαλμούς. Όρισε έτσι, για καθένα από τους 151 ψαλμούς, κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα και συνιστούσε στους πιστούς να τους διαβάζουν προς ωφέλεια και ανάπαυση την ώρα της ανάγκης.

Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, (+1994) ακολουθώντας την παράδοση αυτή, το συνιστούσε και αυτός με την σειρά του, σε όσους τον επισκέπτονταν, ζητώντας την συμβουλή του. Στο παρόν βιβλίο, που αποτελεί στήριγμα των πιστών που βρίσκονται σε ανάγκη, αναγράφονται στις σελίδες του, όσα όρισε ο άγιος Αρσένιος αλλά και όσα συμπλήρωσε ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης.

Visits: 46


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο