Ιδιωτικό Σχολείο στη Φλόριντα απαγόρευσε στους Εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν


Ένα ιδιωτικό σχολείο του Μαϊάμι απαγόρευσε στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, επικαλούμενο αβάσιμα επιχειρήματα, όπως ότι η επαφή με εμβολιασμένα άτομα θα έβλαπτε τα παιδιά.
Η Λέιλα Σέντνερ, η συνιδρύτρια της Ακαδημίας Σέντνερ, έστειλε πρόσφατα μια επιστολή στο προσωπικό, στο οποίο δηλώνει ότι δεν θα επιτραπεί στους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς να πλησιάσουν τους μαθητές. Από εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, ζήτησε να μην το κάνουν μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.

«Πρόσφατες πληροφορίες ανέκυψαν πρόσφατα (sic) σύμφωνα με τις οποίες άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί επηρεάστηκαν αρνητικά από την αλληλεπίδρασή τους με εμβολιασμένους», υποστηρίζει η Σέντνερ. Ο ισχυρισμός αυτός όμως καταρρίπτεται από τους επιστήμονες και ανασκευάστηκε από τους υπεύθυνους επαλήθευσης.
«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη, σύμφωνα με την οποία με τον εμβολιασμό το άτομο μεταδίδει τον ιό SARS-CoV-2», διαβεβαίωσε η Τζέιμι Σκοτ, ομότιμη καθηγήτρια που εργάζεται στο Τμήμα Μοριακής Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Σάιμον Φρέιζερ του Καναδά. «Στην πραγματικότητα, είναι αδύνατον», πρόσθεσε μιλώντας στο AFP Factuel, την ομάδα επαληθευτών πληροφοριών του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η Λέιλα Σέντνερ πάντως υποστηρίζει επίσης ότι λόγω του εμβολίου επηρεάστηκαν «χιλιάδες» έμμηνοι κύκλοι και προκλήθηκε αύξηση κατά 366% των αποβολών – οι ισχυρισμοί αυτοί επίσης δεν επιβεβαιώνονται από καμία απόδειξη. Η Σέντνερ βασίζεται σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο The Daily Expose το οποίο, σύμφωνα με το mediabiasfactcheck.com είναι ένα μέσο που προωθεί «θεωρίες συνωμοσίας και ψευδοεπιστήμης». Ο ιστότοπος mediabiasfactcheck.com παρακολουθεί και αποτιμά τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης.
Το AFP Factuel είχε επίσης καταρρίψει τον ισχυρισμό αυτόν σε μια πρόσφατη ανακοίνωσή του. «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει αυξημένο κίνδυνο αποβολής λόγω των εμβολίων κατά της Covid», δήλωνε, σε εκείνη την ανακοίνωση, η βρετανική υγειονομική υπηρεσία.
Πριν από την πανδημία, το σχολείο ανέφερε στον ιστότοπό του ότι δεν ήταν υποχρεωτικό για τους μαθητές του να έχουν εμβολιαστεί.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο