Ιατροδικαστής για τον θάνατο της 63χρονης: Δεν θα συμβούλευα συγγενείς μου να κάνουν το εμβόλιο AZ βιάστηκε ο ΕΟΦ (VIDEO)


Χρονικά λανθασμένη χαρακτηρίζει την ανακοίνωση από τον ΕΟΦ σχετικά με τον θάνατο της 63χρονης γυναίκας στο Ίλιον μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της, ο ιατροδικαστής της οικογένειας, Παντελής Αλεξάνδρου, ο οποίος μάλιστα αναφέρει πως θα συμβούλευε τους συγγενείς τους να μην κάνουν ακόμα το εμβόλιο.

Σημειώνεται ότι, όπως διαβάσατε νωρίτερα, ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι «με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος».

Ο ιατροδικαστης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, είπε ότι «όταν κατά την διάρκεια μιας ιατροδικαστικής εξέτασης υπάρχουν τρεις ιατροδικαστές που δεν μπορούν να αποφανθούν για την τελική αιτία θανάτου, αναγκαστικά ο κώδικας δεοντολογίας λέει ότι συμβάλλουμε στην απόφαση για την τελική αιτία θανάτου διενεργώντας ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις».

«Οποιαδήποτε ανακοίνωση λέει ότι φαίνεται ότι δεν υπάρχει σχέση του εμβολίου, είναι χρονικά λανθασμένη. Πρόκειται για προσωρινή τοποθέτηση αυτή του ΕΟΦ. Παλαιό έμφραγμα σημαίνει ότι στο μυοκάρδιο εντοπίσαμε ουλές», προσέθεσε ο κ. Αλεξάνδρου, ο οποίος εν συνεχεία συμπλήρωσε: «Το πνευμονικό οίδημα δεν είναι αιτία θανάτου, είναι αποτέλεσμα. Χρονικά το περιστατικό έλαβε χώρα μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό».

Σε ερωτήση για το αν θα συμβούλευε κάποιον συγγενή του να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, είπε πως θα του έλεγε να μην πάει, καθώς «υπάρχουν αυτή τη στιγμή πράγματα που πρέπει να τεκμηριωθούν».

«Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος στην πανδημία. Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι σε μια κοινότητα επιστημονική μπορεί να ανακαλέσει ή να σκεφτεί ξανά κάποια πράγματα», κατέληξε.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο