“Θρησκεία και Ευρώπη”: Επιστημονικό Πρόγραμμα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης


Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) υλοποιεί το Διακεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: “ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ”, διάρκειας τεσσάρων μηνών (διδακτικές ώρες 90), το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, (μέσω της πλατφόρμας ZOOM).

Το Πρόγραμμα στοχεύει στη Διασύνδεση της προβληματικής της Θρησκείας με το γεγονός της Ενωμένης Ευρώπης.

Θα αναλυθεί η προσφορά του Θρησκευτικού παράγοντα της Χριστιανικής πίστης στην οικοδόμηση της Ευρώπης και θα αναλυθούν οι τρεις πυλώνες αυτής (Αρχαιότητα, Ρωμαϊκό Δίκαιο, Χριστιανισμός). Ειδικότερα θα αναπτυχθούν τα ζητήματα της Χριστιανικής Κοινωνικής Διδασκαλίας σε σχέση με την Παγκοσμιότητα, τον Μεταμοντερνισμό, την Πολυπολιτισμικότητα, και την Πολιτική Ορθότητα, που Αναπτύσσονται ως Κοινωνικές Θεωρίες στην Ενωμένη Ευρώπη.

Θα τονισθεί η Συμβολή της Ορθοδοξίας στην συζήτηση των παραπάνω θεμάτων καθώς και η συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών (ΠΣΕ) και η επιρροή της στα ζητήματα της Πολιτιστικής Διπλωματίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ευρώπη.

Θα αναλυθεί ο λόγος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Οικουμενικού Πατριάρχου ως προσκεκλημένου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και πολλών Συνεδρίων που Διοργανώθηκαν από Ευρωπαϊκούς Πολιτικούς Φορείς, ενώ θα συνεκτιμηθούν και οι Συμβολές της Πανορθοδόξου Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης (2016).

Επιστημονικός Υπεύθυνος και Διδάσκων του προγράμματος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Π. Κωτσιόπουλος, Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Χριστιανισμού στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού, Α.Π.Θ. Επίσης, Διδακτικό προσωπικό είναι ο Μεταδιδάκτορας Θεολογίας και Διδάσκων στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού Α.Π.Θ., κ. Αχιλλέας Β. Παπατόλιος.

Έναρξη Προγράμματος: 21/10/2023

Λήξη Προγράμματος: 27/1/2024

Κάθε Σάββατο: 9:00 – 11:00 και 12:00 – 14:00

Κόστος: 200€.

Δύο ισόποσες δόσεις των 100€ στην Έναρξη και πριν τη Λήξη.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος απονέμεται στους Συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης/ECTS 8 Μονάδων, το οποίο Εκδίδεται από το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΑΠΘ και Υπογράφεται από τον Πρόεδρό του και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Προγράμματος.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 19/6/2023 έως 20/10/2023

Οι ενδιαφερόμενες/οι Υποβάλλουν Αίτηση Ηλεκτρονικά στην Ιστοσελίδα του Κέντρου Επιμορφώσεως και Διά Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ.:

Θρησκεία και Ευρώπη

https://www.diaviou.auth.gr/programs/thriskeia-kai-evropi-3/embed/#?secret=3H787mxCyM#?secret=GPEnQCsWkD

______________________________

Για Περισσότερες Πληροφορίες οι υποψήφιες/οι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Αχιλλέα Παπατόλιο στο: Axilleas853@hotmail.com και στο: 6974528636.

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Views: 11


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο