Θεός και Μουσική – Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος συζητά με την Μαρία Κοκκίνου (VIDEO)


Ο Διεθνούς φήμης Πιανίστας και Διευθυντής Ορχήστρας #Βασίλης_Τσαμπρόπουλος συζητά με την Εκδότρια Μαρία Κοκκίνου με αφορμή το βιβλίο του: #Θεός_και_Μουσική.

🎥Για να παρακολουθήσετε ζωντανά τις ομιλίες

πατήστε Εδώ https://bit.ly/3c96Heh

Εδώ https://bit.ly/2OfDwOy

Σε συνεργασία με το Bookia

Στο επίκεντρο της συζήτησης η «μουσική» και η προέλευσή της αλλά και η ιδιαίτερη φύση της που την καθιστούν μοναδική ως έννοια.

❓Ερωτήματα που θα δώσουν το έναυσμα για μία γόνιμη συζήτηση:

🟢Υφίσταται, τελικώς η τέχνη της μουσικής ως ένα υπερβατικό κατηγόρημα της θεϊκής δημιουργίας ή, απλώς, παραμένει μια αυτόνομη, συγκεκριμένη λειτουργία εξωτερίκευσης συναισθημάτων, που οι άνθρωποι, στην άγνοιά τους, ονομάζουν «έκφραση»;

🟢Πώς θα μπορούσε ο μουσικός να αισθανθεί τον Θεό μέσα από τη μουσική του, τα πλήκτρα του πιάνου του ή το δοξάρι του βιολιού του; Υπάρχει κάποιο μικρό μυστικό, που θα έκανε αυτήν την υπερβατική ένωση, δυνατή;Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μουσικής της Ελλάδας. Παράλληλα με την καλλιτεχνική του δράση, έχει αναπτύξει έναν ιδιαίτερο πνευματικό λόγο, που τον έχει αναδείξει, τα τελευταία χρόνια, ως έναν από τους σύγχρονους φιλοσόφους της μουσικής.

Οι σοβαρές σπουδές του σε μεγάλα μουσικά ιδρύματα, όπως η Ακαδημία Juilliard στη Νέα Υόρκη και η École Normale στο Παρίσι, ταυτόχρονα με τις σπουδές Φιλοσοφίας στη Σορβόννη, του άνοιξαν τον δρόμο για μια σημαντική διεθνή σταδιοδρομία από τα παιδικά του χρόνια. Ο Έλληνας βιρτουόζος πιανίστας χαρακτηρίστηκε από τη New York Times ως ένας από τους πιο πολυσχιδείς και χαρισματικούς Ευρωπαίους μουσικούς, που ξεδιπλώνουν το ευρύ φάσμα του ταλέντου τους από τη διεύθυνση της ορχήστρας, το κλασικό σολιστικό πιανιστικό ρεπερτόριο έως τις πιο σύγχρονες αναζητήσεις του αυτοσχεδιασμού και τη σύνθεση έργων για Συμφωνική Ορχήστρα.

Η μακρά αφοσίωσή του και η σχολαστική μελέτη της μουσικής και της φιλοσοφίας, από τα πρώιμα φοιτητικά του χρόνια στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, τον οδήγησαν στη βαθύτερη έρευνα της μεταφυσικής και της οντολογικής ύπαρξης της μουσικής. Η ασυνήθιστη, για τον κόσμο της μουσικής, αλλά βαθιά αρμονική ένωση των φιλοσοφικών του ιδεών, μαζί με την ιδιαίτερη φύση του ταλέντου του, συνέβαλε καίρια στην εξέλιξη της καλλιτεχνικής του πορείας αλλά και στην ανάπτυξη και τη διαμόρφωση των ιδεών του.

Ο Τσαμπρόπουλος προσεγγίζει την έννοια της «καθαρής», της υπερβατικής μουσικής αναφοράς, ως το πιο γνήσιο όχημα της απελευθέρωσης του ανθρώπινου πνεύματος.

🛒Για Online αγορά του βιβλίου

👉https://bit.ly/3eaxAj9

Εκδόσεις Πορφύρα-Ακρίτας

Τηλ. 2130291224

www.akritasbooks.gr

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο