Η 2η Διαδικτυακή Εκδήλωση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) για το 1821 το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021


Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης διοργανώνει το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 και ώρα 18:00, διαδικτυακή εκδήλωση, με θέμα: «Η επανάσταση του 1821, η Κρητική Επανάσταση του 1866 και ο ρόλος της Εκκλησίας στους αγώνες του Έθνους».

Πρόκειται για μία αμιγώς ιστορική Διαδικτυακή Ημερίδα για την Επανάσταση του 1821 και την Επανάσταση στην Κρήτη (1866) και με έμφαση στην προσφορά της Εκκλησίας. Ένα νοερό ταξίδι στην ένδοξη Κρητική Ιστορία και στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες των Κρητών για ανεξαρτησία και ελευθερία. Παράλληλα, θα διερευνηθεί και θα τονισθεί η συμβολή της Εκκλησίας στους αγώνες του Έθνους, καθώς και ο ρόλος της για τη διαφύλαξη της εθνικής μας γλώσσας, της ορθόδοξης πίστης και αυτοσυνειδησίας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης, Διδάσκων Ε.ΔΙ.Π. Πανεπιστήμιο Κρήτης, με θέμα: «Κρυφό σχολειό: μύθος ή πραγματικότητα; Το ψευδοδίλημμα και η αλήθεια των πηγών», π. Μιχαήλ Βλαβογιλάκης, Διευθυντής Ιδρύματος «Αγία Σοφία», με θέμα: «Η Επανάσταση του 1821 στην Κρήτη και ο ρόλος της Εκκλησίας» και Κωνσταντίνος Φουρναράκης, Διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, με θέμα: «Νεομάρτυρες, ήρωες του Νέου Ελληνισμού».

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος της ΟΑΚ και Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος.

Τον συντονισμό της Εκδήλωσης θα έχει η Δρ Μαρία Χατζηαποστόλου, Θεολόγος – Επιστημονική Συνεργάτιδα της ΟΑΚ.

Η εκδήλωση αποτελεί μία ευκαιρία για εκπαιδευτικό υλικό προς τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα μεταδοθεί από το κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq , επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα έχει τη σήμανση “LIVE” (Ζωντανή Μετάδοση).

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο