Η Υμνολογία της Μεγάλης Εβδομάδος – Ένα επίκαιρο Εξ Αποστάσεως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα στο Α.Π.Θ.


Το Εργαστήριο «Ελληνική Γλώσσα της Χριστιανικής Γραμματείας» του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ., με σκοπό την υποστήριξη της Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας των Λειτουργικών Κειμένων της Oρθοδόξου Εκκλησίας, και μέσω του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Α.Π.Θ., προσφέρει τα τελευταία χρόνια σειρά Επιμορφωτικών Προγραμμάτων Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.

Κατά το τρέχον Εαρινό Εξάμηνο επαναπροκηρύσσεται το Πρόγραμμα «Υμνογραφικά κείμενα της Μεγάλης Εβδομάδος: Γλωσσική προσέγγιση» (ένατος κύκλος).

Σκοπός του Προγράμματος είναι η ανάπτυξη ενός θεωρητικού και πρακτικού οδηγού, που θα λειτουργήσει ως ένα χρήσιμο Διεπιστημονικό εργαλείο για την προσέγγιση και κατανόηση των Υμνογραφικών Κειμένων της Μεγάλης Εβδομάδος, μέσα από τη μεθοδική Γλωσσική και υφολογική  ανάλυση των πρωτότυπων κειμένων  και τον ανάλογο θεολογικό υπομνηματισμό.

Διδάσκουν μέλη Δ.Ε.Π. και ομότιμοι Καθηγητές των Τμημάτων Θεολογίας, Φιλολογίας και Μουσικών Σπουδών για την καλύτερη διεπιστημονική προσέγγιση των κειμένων. Ο Διδακτικός σχεδιασμός γίνεται από Επιστήμονα εξειδικευμένο σε θέματα Διδακτικής και βασίζεται στις αρχές της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Η ανάρτηση του Εκπαιδευτικού υλικού γίνεται σταδιακά, σε Εβδομαδιαία βάση. Κάθε διδακτική ενότητα εκτός από τη Γλωσσική Διδασκαλία περιλαμβάνει μια σύντομη βιντεοσκοπημένη παρουσίαση για θέματα Γλωσσικά, Ερμηνευτικά, Ποιμαντικά, θέματα που αφορούν πρόσωπα και γεγονότα του Υμνογραφικού Κύκλου.

Το Πρόγραμμα στηρίζεται στην ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση και υλοποιείται μέσω της Ηλεκτρονικής Εκπαιδευτικής πλατφόρμας διαχείρισης μαθημάτων Moodle. 

Οι Επιμορφούμενοι μπορούν να παρακολουθούν το πρόγραμμα και να μελετούν το υλικό οποιαδήποτε ημέρα και ώρα της Εβδομάδος επιθυμούν, δίχως χρονικές δεσμεύσεις.

Οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους ηλεκτρονικά βοηθήματα, στα οποία μπορούν να ανατρέχουν κατά τη διάρκεια της Μελέτης τους.

Παρέχεται πλούσιο Διδακτικό Υλικό και επιπλέον οι επιμορφούμενοι αποκτούν Δωρεάν το ηλεκτρονικό βιβλίο (e book) Υμνογραφικά κείμενα της Μεγάλης Εβδομάδος. Γλωσσική και υφολογική προσέγγιση (ISBN 978-618-82862-0-7/978-618-82862-1-4 (έκδοση 2016,  523 σελίδες).

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης.

 

Η Προκήρυξη και περισσότερες πληροφορίες  στον σύνδεσμο:


http://www.diaviou.auth.gr/programs/ymnografika-keimena-tis-m-evdomados/

Οι Αιτήσεις Συμμετοχής γίνονται μόνο ηλεκτρονικά από 17/02/2021 έως 14/03/2021 στο http://www.diaviou.auth.gr/progr-forms/aitisi-ykme-9/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επισκέπτονται την ιστοσελίδα των Επιμορφωτικών Προγραμμάτων του Εργαστηρίου hymnologica.com

 

 

Επισκέψεις: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο