Η Συνοδεία του Οικουμενικού μας Πατριάρχου του Γένους και της Ρωμηοσύνης στο Άγιον Όρος


Το Άγιον Όρος θα επισκεφθεί από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2019 ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης επισκέπτεται το Περιβόλι της Παναγίας, με την ευκαιρία της Επετείου των 200 Ετών από της Ανεγέρσεως του Καθολικού της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος.

Στον Αρσανά της Μονής θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του Παναγιωτάτου Πατριάρχου μας από τον Πρωτοεπιστάτη, τους Αγίους Καθηγουμένους και τους Αντιπροσώπους των 20 Αθωνικών Ιερών Μονών, ενώ την επομένη θα τελεστεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας θα συνοδεύουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Δράμας κ.κ. Παύλος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ.κ. Στέφανος, Αδριανουπόλεως κ.κ. Αμφιλόχιος και ο Υπογραμματέας Διάκονος της Σειράς κ. Γρηγόριος.

Επίσης το πλαίσιο της Επισκέψεώς του, ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης, θα μεταβεί στις Καρυές, όπου θα προσκυνήσει την εφέστιο Εικόνα του Αγίου Όρους, την Παναγία “Άξιόν Εστι”, στον Ναό του Πρωτάτου, ενώ θα επισκεφθεί και τις Ι.Μ. Βατοπαιδίου, Παντοκράτορος και τις Σκήτες Αγίου Ανδρέου (Σεράϊ), Αγίου Παντελεήμονος και Προφήτου Ηλιού.

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο