Η πρώτη Επέτειος της εκλογής του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου


Εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Σε κλίμα κατάνυξης και βαθιάς συγκίνησης εορτάστηκε το Σάββατο, 9 Μαΐου 2020, η Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Σύδνεϋ. 

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε, κεκλεισμένων των θυρών, από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, με την παρουσία και του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελόης, κ. Αιμιλιανού. 

Η εορτή του Αγίου Χριστοφόρου κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στη μνήμη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, καθώς συμπίπτει με την ημέρα εκλογής του σε Αρχιεπίσκοπο της πολυπληθούς και ιστορικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. 

Την ημέρα αυτή, πριν από ακριβώς έναν χρόνο, εξελέγη παμψηφεί από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και κατηύθυνε τα βήματά του προς την πέμπτη Ήπειρο, προκειμένου να αφιερωθεί στη Διακονία της Τοπικής Εκκλησίας και του Ελληνορθόδοξου Ποιμνίου της Αυστραλίας.
Ο ίδιος αναφέρθηκε με συγκίνηση στην Επέτειο συμπλήρωσης ενός Έτους από την Εκλογή του, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξεχνώ τη σημερινή ημέρα και με ευγνωμοσύνη στρέφω τη σκέψη μου στον Παναγιώτατο Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίο και στην περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο που μου εμπιστεύτηκαν μία τόσο υψηλή για την Εκκλησία μας θέση».

«Τους ευχαριστώ και πάντα θα τους Μνημονεύω με ευγνωμοσύνη», συμπλήρωσε, ενώ ευχαρίστησε επίσης τους Επισκόπους, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν δια του παρισταμένου Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού, καθώς και τον Κλήρο και τον λαό.

«Αυτό το οποίο ζούμε είναι κάτι μοναδικό», διέκρινε ο Σεβασμιώτατος και προσέθεσε: «Ζούμε το θαύμα της Πεντηκοστής, κλήρος και λαός. Είμαστε αγαπημένοι και ενωμένοι και, παρότι υπάρχουν οι συγκεκριμένες συνθήκες που δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε σωματικά, είναι αξιοθαύμαστο το ότι οι άνθρωποι σε όλη την ήπειρο δείχνουν μεγάλη αγάπη προς τον Ποιμενάρχη τους και αναμένουν να περάσει η δοκιμασία του κορωνοϊού για να κοινωνήσουν μαζί του πρόσωπο προς πρόσωπο».

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το ότι, ήδη από την προηγούμενη ημέρα, κατέκλυσαν την Αρχιεπισκοπή λουλούδια και Ευχές από Κληρικούς και λαϊκούς από όλη την Αυστραλία.  Βεβαίως, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στον Άγιο Χριστοφόρο που έφερε στους ώμους του το Χριστό, και ζήτησε από όλους να μιμηθούν το παράδειγμά του.

«Να γίνουμε όλοι Χριστοφόροι», προέτρεψε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να απευθύνει θερμές Ευχές στον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Αρχιεπισκοπικού Γραφείου, πατέρα Χριστοφόρο Κρικέλη. 

Σημειώνεται ότι στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος τέλεσε Τρισάγιο για τη μνήμη του πρώτου Μητροπολίτου Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κυρού Χριστοφόρου, καθώς και για τον Μακαριστό Ηγούμενο της Σιμωνόπετρας, Αρχιμανδρίτη π. Αιμιλιανό. 

Επίσης, χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβυτέρους τον πατέρα Αναστάσιο Μποζίκη, τον πατέρα Παναγιώτη Μαυρομμάτη και τον πατέρα Παντελεήμονα Χρυσαφή, ενώ Ανακοίνωσε την Εκλογή του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Χριστοδούλου Οικονόμου σε Γραμματέα της Επισκοπικής Συνελεύσεως.

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο