Η Περιφέρεια Πελοποννήσου Αρωγός στο Έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου Αρωγός στο Έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας

Υπεγράφη το απόγευμα της Δευτέρας 6ης Δεκεμβρίου 2021, από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, η Προγραμματική Σύμβαση, για την Ανακατασκευή και Αποκατάσταση του Κορφιωτάκειου – Αρναουτόγλειου κτιρίου, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και την στέγαση εντός αυτού, του νέου Εκκλησιαστικού και Χριστιανικού Μουσείου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Μετά από την ολοκλήρωση των Μελετών και την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, το έργο θα υλοποιηθεί με την χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκας, το έργο αυτό θα αποτελέσει έναν ακόμη Τουριστικό Προορισμό για τους επισκέπτες της Καλαμάτας και θα τονώσει την Πολιτιστική Κληρονομιά της Πόλης και του Τόπου.

Στη συνέχεια υπεγράφη και η Προγραμματική Σύμβαση, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Κατσαρού, ο οποίος επλήγη από τον καταστρεπτικό σεισμό του Έτους 2011, με αντικείμενο την Αποκατάσταση του Ιερού Ναού.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου Αρωγός στο Έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον κ. Περιφερειάρχη για την ένταξη του έργου αυτού, στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα Επενδύσεων, αλλά και για την από πλευράς της Περιφέρειας οικονομικής ενίσχυσης του Κοινωνικού και Φιλανθρωπικού Έργου της Εκκλησίας.

Επιπλέον εξέφρασε τις ευχαριστίες της Τοπικής Εκκλησίας και για την ένταξη των Ιστορικών Ιερών Μονών, Βελανιδιάς, Δημιόβης και Μαρδακίου σε ανάλογα Προγράμματα Αποκατάστασης και Ανακατασκευής.

Τέλος εξέφρασε και την ευγνωμοσύνη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, του, καταστραφέντος από τον σεισμό του έτους 2011, Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Κατσαρού, για την οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια, ώστε να αποκατασταθεί, όσον το δυνατόν, γρηγορότερα ο Ιερός Ναός και να δοθεί και πάλι σε χρήση, για τις Λατρευτικές ανάγκες, των Κατοίκων της Κωμοπόλεως του Κατσαρού.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου Αρωγός στο Έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας

Επισκέψεις: 17

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο