Η Πειραϊκή Εκκλησίας στα Προσκυνήματα της Θεσσαλίας (27 – 29 / 12 / 2021)


27 – 29 Δεκεμβρίου2021.

1η ημέρα: 27/12/2021. Αθήνα Ιερά Μονή Κορώνης Λίμνη Πλαστήρα ΚαλαμπάκαΑναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση θα φτάσουμε στην Ιερά Μονή Κορώνης. Το μοναστήρι πήρε την ονομασία του από την τοποθεσία που βρίσκεται, σαν Κορώνα δηλαδή, αγναντεύοντας από ψηλά τον εύφορο κάμπο της Θεσσαλικής γης από ύψος 800μ. περίπου και βρίσκεται δίπλα στην ανατολική πλευρά της λίμνης Πλαστήρα. Η Μονή χτίστηκε από τον Αυτοκράτορα Ιωάννη Κομνηνό Β, στις αρχές του 12ου αιώνα, όταν βρέθηκε με θαυμαστό τρόπο η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Κορώνης. Στην Ιερά Μονή, στα μέσα περίπου του 16ου αιώνα, έρχεται για να μονάσει ο Άγιος Σεραφείμ, μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Φαναρίου και Νεοχωρίου, ο οποίος υπέστη φρικτά βασανιστήρια και βρήκε μαρτυρικό θάνατο από τους Τούρκους, στις 4 Δεκεμβρίου του 1601. Η τύχη του σώματος του είναι άγνωστη, η Αγία Κάρα του όμως φυλάσσεται στην Μονή Κορώνης, της οποίας παραμένει προστάτης και πολιούχος. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε στάση για να θαυμάσουμε και να φωτογραφηθούμε στο φράγμα της λίμνης. Έπειτα θα γευματίσουμε σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της περιοχής, το Νεοχώρι. Τέλος, το απόγευμα θα φτάσουμε στο κεντρικότατο ξενοδοχείο διαμονής μας στην πόλη της Καλαμπάκας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Δείπνο σε μπουφέ εντός του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.
2η ημέρα: 28/12/2021. Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Ελάτη Τρίκαλα Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων Μουσείο ΜανιταριώνΠλούσιο πρωινό σε μπουφέ και νωρίς αναχώρηση για να επισκεφτούμε μια πολύ σημαντική μονή του βράχου των Μετεώρων την Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου. Η ιστορική γυναικεία μονή βρίσκεται στην άκρη ενός απόκρημνου και αιωνόβιου βράχου, κυριολεκτικά σαν αετοφωλιά γαντζωμένη στην απεραντοσύνη του θεσσαλικού κάμπου. Ωστόσο η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη, αφού πλέον, ένα μικρό πέτρινο γεφύρι την συνδέει με τον δρόμο. Στην Ιερά Μονή θα τελέσουμε Ιερά παράκληση και θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουμε την χαριτόβρυτη κάρα του Αγίου Χαραλάμπους, η οποία δωρήθηκε στο μοναστήρι κατά τον 15ο αιώνα , από τον άρχοντα της Ουγγροβλαχίας. Επίσης θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα, τις εκπληκτικές τοιχογραφίες και τα ιερά κειμήλια. Γεμάτοι ευλογίες και κατάνυξη θα αναχωρήσουμε για ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα χωριά του νομού, όπου περιβάλλεται από ένα δάσος με έλατα, την Ελάτη. Παραμονή για περίπατο, αγορά τοπικών προϊόντων στα υπαίθρια μαγαζάκια και καφέ. Έπειτα άφιξη στα Τρίκαλα Παραμονή στην πόλη των Τρικάλων για φαγητό και τελευταία επίσκεψη της ημέρας θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο μουσεία που στεγάζονται σε έναν χώρο 1100 τ.μ. Το Ζωολογικό, στο οποίο εκτίθενται πάνω από 350 είδη πτηνών και θηλαστικών και εκείνο των Μανιταριών, στο οποίο υπάρχουν περί τα 250 διαφορετικά είδη. Η συλλογή των ζώων είναι εξαιρετικής ποιότητας, αφού προέρχονται από τους καλύτερους ταριχευτές της Ευρώπης, ενώ η σπανιότητα πολλών εξ’ αυτών είναι μεγάλη. Τα μανιτάρια είναι γλυπτά, σε απόλυτη ομοιότητα χρώματος και μεγέθους με τα φυσικά. Παρουσιάζονται σε τρεις φάσεις ανάπτυξης, προκειμένου να γίνεται κατανοητός ο κύκλος ζωής τους. Έχουν κατασκευαστεί ένα – ένα στο χέρι από πολύ καλούς γλύπτες που διαθέτει η περιοχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ημέρα: 29/12/2021.
Ιερός Ναός Οσίων Μετεωριτών  Πατέρων Καλαμπάκας  Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τρίκαλα Αθήνα
Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και ελεύθερος χρόνος στην Καλαμπάκα για τον τελευταίο μας καφέ. Στη συνέχεια επιβίβαση στο πούλμαν και επίσκεψη στον Ιερό Ναό Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας. Ο ναός  είναι αφιερωμένος στις μεγάλες μορφές του Ορθοδόξου μοναχισμού, όπως ο όσιος Αθανάσιος ο Μετεωρίτης, ο άγιος Ιωσήφ ο Νείλος ο Θεοφιλής, οι όσιοι Γρηγόριος και Θεοδόσιος, ο Νεκτάριος ο Θείος, ο Θεοφάνης ο φρόνιμος και πλήθος άλλων Μετεωριτών ασκητών Πατέρων, που θεμελίωσαν και καθαγίασαν με την ζωή  τους την Αγία και σεπτή Λιθόπολη των Μετεώρων. Χρόνος για προσευχή και εκ νέου αναχώρηση για να επισκεφτούμε κατά την επιστροφή μας στην Αθήνα την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος η οποία βρίσκεται 4 χιλιόμετρα πάνω από την λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων σε υψόμετρο 310 μ. σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον με εξαιρετική θέα. Μετά το προσκύνημά μας ελεύθερος χρόνος για φαγητό στα Καμένα Βούρλα και στη συνέχεια πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση.

Τιμή κατ’ άτομο 

Μονόκλινο: 245€
Δίκλινο / Τρίκλινο: 185€
Παιδί έως 12 σε τρίκλινο: 120€

Περιλαμβάνονται:

  • Δύο διανυκτερεύσεις στο κεντρικότατο ξενοδοχείο Antoniadis Hotel 4*
  • Ημιδιατροφή σε μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Ο φόρος διαμονής ξενοδοχείου
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Γεύματα και δείπνα εκτός ξενοδοχείου
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημεία και ώρες συγκέντρωσης και αναχώρησης:

1ο σημείο: Σύνταγμα (Άγνωστος Στρατιώτης)     07:00

2ο σημείο: Πειραιάς (Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας) 07:30

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής : 210 41 18 602 – 210 41 18640, VIBER στο 698 488 2009 και ΕΔΩ

Σημείωση για όλα τα Προσκυνήματα:

Το λεωφορείο που θα χρησιμοποιηθεί στην εκδρομή μας, ο οδηγός, ο αρχηγός της εκδρομής, το ξενοδοχείο που θα καταλύσουμε αλλά και τα πλοία για τις μεταφορές μας, θα πληρούν όλους τους κανόνες που έχει θεσπίσει το κράτος περί υγιεινής και ασφάλειας και θα φέρουν πιστοποίηση περί του Covid-19.

Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθείαναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.

Η κατοχύρωση της θέσεως θεωρείται δεδομένη μετά από την καταβολή της οριζόμενης προκαταβολής. Σε περίπτωση ακύρωσης θέσης στην Εκδρομή είκοσι μέρες (20) πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησης, επιστρέφεται το ποσό στο ακέραιο.

Για περισσότερες πληροφορίες
210 41 18 646 (εσωτ. 3) και info [ at ] peradio [ dot ] com

Οι εκδρομές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ταξιδιωτικό Γραφείο

Visits: 23


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο