Η μεγαλοπρέπεια του Οικουμενικού Πατριάρχου μας απέναντι σε μια χούφτα υποκριτών


Του Πατρός Θεοφάνους

Oι “σχεδιαστές” του Πατριαρχείου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών συνεχίζουν ακάθεκτοι να εφαρμόζουν τις στρατηγικές τους εναντίον του σεπτού Προκαθημένου μας της Ορθοδοξίας.
Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και Πατέρας μας όλων της Οικουμένης όπως αρμόζει στον Πρώτο μεταξύ ίσων συνεχίζει υπερήφανα το έργο του σύμφωνα με το ιερό του καθήκον, ανεπηρέαστος και χωρίς να ανταποκρίνεται στις τακτικές προκλήσεις, επιθέσεις και μηχανορραφίες εναντίον της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας, που πηγάζουν από το Πατριαρχείο Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών. Η κινητικότητα που παρατηρείται εδώ και αρκετό καιρό από συγκεκριμένες εστίες με προσωπική εμπάθεια και κάποιες φορές με “άγνωστα κίνητρα” προς την Μητέρα Εκκλησία συνεχίζετε δυστυχώς μέχρι και σήμερα.

Από το ξεκίνημα της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας μερικοί Μητροπολίτες, Επίσκοποι και Διάκονοι αντιπαρατάχθηκαν απέναντί της. Χωρίς ουσιώδη επιχειρήματα και χωρίς να μπορούν να στοιχειοθετήσουν το παραμικρό σφάλμα όσον αφορά την παροχή του Τόμου Αυτοκεφαλίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη μας. Στην ουσία οι διάφορες αυτές εστίες συγκρούονται με το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο επειδή το “θέλουν οι Ρώσσοι” Παρουσιάστηκε στην Εκκλησία της Ελλάδος και της Κύπρου το φαινόμενο της “Συλλογής υπογραφών” Υπέρ της Ρωσικής Αυτόνομης Εκκλησιαστικής παρουσίας στην Ουκρανία. Οι Κύπριοι ενώ υποσχέθηκαν στους Ουκρανούς εκατομμύρια υπογραφές από όλα τα Κράτη, φαίνεται ότι προέκυψε πρόβλημα με το μελάνι και δεν έχουν παρουσιάσει ούτε μία. Οι Έλληνες έδειξαν πιο συνεπείς στείλανε περισσότερες από 150, από ένα λαό 9.000.000 Ορθοδόξων.
Οι Ουκρανοί ευχαρίστησαν δημόσια για τις υπογραφές όλους τους Έλληνες… η μάλλον την “Ελληνική πολυκατοικία”… Πατέρες πάνε και έρχονται πέρα δώθε.. Αυτοί οι αντιτιθέμενοι Ρασοφόροι αλωνίζουν ελεύθερα και χωρίς μέτρο στα ΜΜΕ, διαδίδοντας κινδυνολογίες και φανταστικά σενάρια, φτάνοντας ακόμα και στο να εκπέμπουν σήματα κινδύνου από την ίδια την Χώρα της Ουκρανίας, τρομοκρατώντας και σκανδαλίζοντας εκατομμύρια πιστούς που είναι έξω από όλες αυτές τις ανόητες ιστορίες.

Στόχος όλων αυτών των ξαφνικών “υπερασπιστών” της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, η Σύγκληση της Πανορθοδόξου Συνόδου ώστε να αντιμετωπιστεί το “Σχίσμα”…

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα Σχίσμα.. το έχουν απλά επινοήσει, το μόνο που έχει προκύψει είναι ότι η Θυγατέρα Εκκλησίας της Ρωσίας Διέκοψε την Κοινωνία με την Μητέρα Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, μάλιστα μονομερώς. Μπορεί να παραμένουν άκαρπες όλες αυτές οι προσπάθειες εναντίον του Φαναρίου αλλά έχει προκύψει ακαταστασία σε κάποιες Τοπικές Εκκλησίες και δυστυχώς οι Προκαθήμενοι τους εφόσον δεν αντέκρουσαν ούτε προφορικά όλες αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες ίσως χαρακτηριστούν ως συνυπεύθυνοι. Άραγε γιατί κάποιοι εστίασαν στο μένος και τους αδίστακτους σκοπούς της Μόσχας εναντίον του Οικουμενικού μας Πατριάρχου και δεν έστρεψαν τόσο καιρό το βλέμμα τους στα παιδιά της Συρίας που σφαγιάσθηκαν….

Γιατί δεν έστειλαν οι 10 Τοπικές Εκκλησίες τους Εκπροσώπους τους στα ονομαστήρια του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννου ώστε να σταλεί ένα Ενιαίο Μήνυμα κατά του Πολέμου από τους Ορθοδόξους συνανθρώπους μας.. προτίμησαν όμως να γιορτάσουν με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Πρώην Μητροπολίτου Κιέβου κ. Ονούφριου;

Φαίνεται σε κάποιους ο θεός έστειλε μήνυμα να σώσουν τις
Ουκρανικές ψυχές και όχι τις Σύριες παιδικές ζωές!

Έπεται και συνέχεια!!!

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο