Η Κύπρος στην Επανάσταση του 1821 (VIDEO)


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, σε συνεργασία με την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αποστόλου Πέτρου και Παύλου στο Bristol της Δυτικής Αγγλίας, διοργάνωσε Διαδικτυακή Εθνική Εκδήλωση, τη Δευτέρα 5η Απριλίου 2021, μέσα στο πλαίσιο των Εορτασμών για την 200ή Επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η Εκδήλωση Τελούσε Υπό την Αιγίδα και Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων & Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Νικήτα.

Την παρουσίαση επιμελήθηκε και συντόνισε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας.

ην κύρια εισήγηση, με γενικό θέμα:

«Η συμμετοχή και η προσφορά της Κύπρου στον Εθνικό Αγώνα του 1821», προσέφερε ο κ. Θεόδωρος Δ. Γκότσης, Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, ο οποίος παρουσίασε το θέμα του με έξοχο τρόπο, με αναλυτικό λόγο, με ακραιφνώς ιστορική επιστημοσύνη, με τολμηρό δυναμισμό, αλλά και με γλαφυρό ύφος.

Η παρουσίαση δημιούργησε αίσθηση και προσέφερε Εθνικό παλμό και Πατριωτική Ανάταση.

Ο άξιος ομιλητής και διακεκριμένος Διπλωμάτης αναφέρθηκε σε πρόσωπα και πράγματα, σε γεγονότα, καθώς και στην πλούσια ιστοριογραφία γύρω απο το υπό εξέταση θέμα, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη αλήθεια, πως υπήρξε σαφής Συστράτευση των Κυπρίων στον κοινό Εθνικό Αγώνα του 1821 και πως από εκεί και πέρα υπήρξε πάντα Εθελοντική και διαχρονική προσφορά των Ελλήνων της Κύπρου σε όλους τους μετέπειτα Εθνικούς Αγώνες του Οικουμενικού Ελληνισμού.

Στην εν λόγω Εκδήλωση έλαβαν μέρος ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων & Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Νικήτας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ.κ. Σεραφείμ, οι Ακόλουθοι Αμύνης στο Λονδίνο, της Ελλάδος κ. Δημητρίου και της Κύπρου κ. Ονουφρίου, η Προϊσταμένη της ΚΕΑ Δρ. Βασιλική Κούμα, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κυπρίων Η.Β. κ. Χρήστος Καραολής, ο Πρόεδρος της Ελληνορθόδοξης Κοινότητος Μπρίστολ Καθ. Ιωάννης Ιερόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνορθοδόξου Κοινότητος Αγίου Παντελεήμονος ΒΔ Λονδίνου Δρ. Παναγιώτης Προκοπίου, Ιερείς, Εκπαιδευτικοί και δεκάδες προσκεκλημένων, πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν στη γενική συζήτηση που ακολούθησε.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο