Η κούρσα της Διαδοχής στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Εκκλησίας της Κύπρου άρχισε (VIDEO)


Στο παρασκήνιο που υπάρχει και εξελίσσεται στους κόλπους της Εκκλησίας της Κύπρου σε σχέση με τη Διαδοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, αναφέρθηκε με Παρέμβασή του στον Πολίτη 107.6 και 97.6 και την Εκπομπή «Πρωινή Επιθεώρηση» ο Θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού.

Αν και προσπάθησε να κρατήσει μια απόσταση, δεδομένου του γεγονότος ότι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας βρίσκεται εν ζωή, ο γνωστός Θεολόγος δεν έκρυψε ότι ενδιαφερόμενοι για τη Διαδοχή είναι οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Λεμεσού κ. Αθανάσιος, Ταμασσού κ. Ησαΐας, Πάφου κ. Γεώργιος, Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, ακόμα και ο Μόρφου κ. Νεόφυτος.

Αυτό που ξεχώρισε από τη συνομιλία με τον κ. Κυριακού είναι το πώς θα επηρεάσουν τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές της Κύπρου τα Ρωσόφιλα συναισθήματα από τη μία και τα Ουκρανικά από την άλλη, αφού αυτά ήταν και ο λόγος που ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου κ. Νικηφόρος και Λεμεσού κ. Αθανάσιος έχουν διαρρήξει κάθε μεταξύ τους σχέση.

Ερωτηθείς ποιός θα ήταν για τον ίδιο ο ιδανικός Διάδοχος, περιορίστηκε να πει ότι θα ήθελε έναν Αρχιεπίσκοπο στα πρότυπα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου.

Ακούστε την παρέμβαση του Θεόδωρου Κυριακού στον Πολίτη 107.6 και 97.6:

Visits: 106


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο