«Η Κατήχηση είναι έργο σπουδαίο και όχι πάρεργο μέσα στην ζωή της Εκκλησίας»


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Το εσπέρας της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου ε.έ., πραγματοποιήθηκε εις την κεντρική αίθουσα «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής, ο Αγιασμός και η πρώτη για το τρέχον Εκκλησιαστικό Έτος, Σύναξη των υπευθύνων Κληρικών και Λαϊκών του Νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Στην αρχή της χαιρετιστήριας ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, καλωσόρισε τους παρισταμένους, και με πατρικούς λόγους αγάπης που τους απεύθυνε, τους ευχαρίστησε για την εθελοντική τους διακονία μέσα από την κατήχηση  στον ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα της νεότητας.

«Η Κατήχηση είναι έργο σπουδαίο και όχι πάρεργο μέσα στην ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «σκοπός και στόχος θα πρέπει να θεωρείται η διδασκαλία του Λόγου του Κυρίου και να γίνεται για όλη την οικογένεια και όχι μόνο για τα παιδιά ή τους νέους».

Εν συνεχεία, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, υπογράμμισε για ακόμη μία φορά την σπουδαιότητα του γεγονότος της εκμάθησης της σωστής χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κατέθεσε για ακόμη μία φορά τις σκέψεις του, για δημιουργία θρησκευτικού λογισμικού προς πνευματικό όφελος των παιδιών μας. Καταλήγοντας εξέφρασε την στήριξη και αμέριστη συμπαράσταση του για το επιτελούμενο αυτό έργο και παρότρυνε τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες,  να μην διστάζουν και να τον επισκέπτονται ελεύθερα, εκφράζοντας τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους, για ότι αφορά τον ευαίσθητο τομέα της νεολαίας.

Ακολούθησε συζήτηση με τους διακονητές τους νεανικού έργου της Μητροπόλεως, ενώ, παράλληλα, επιδόθηκαν προς όλους και τα διοριστήρια γράμματα τους.

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο