Η ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ, κ. ΕΥΗ ΚΟΒΑΤΣΗ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ 10χρονου ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ (1821-1831), στο ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ της ΕΡΤ “Η ΦΩΝΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ”, την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, στις 13:05 (LIVE)


Η ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ, κ. ΕΥΗ ΚΟΒΑΤΣΗ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ 10χρονου ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ (1821-1831), στο ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ της ΕΡΤ “Η ΦΩΝΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ”, την ΤΕΤΑΡΤΗ, 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, στις 13:05.

Την Πτολεμαϊδα, θα επισκεφθεί -με τη βοήθεια της τεχνολογίας- η εκπομπή “Έλληνες παντού”, από το Ραδιόφωνο της ΕΡΤ “Η Φωνή της Ελλάδας”, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, στις 13:05.

Θα συναντήσει την Ιστορικό, κ. Εύη Κοβάτση, με την οποία θα επιχειρήσουμε μια ανασκόπηση, σχετικά με τους σημαντικότερους σταθμούς της 10χρονης επαναστατικής περιόδου, που άρχισε στα 1821 και ολοκληρώθηκε με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα σημαντικότερα συμπεράσματα, από την περίοδο του εμφυλίου, 1823-1825, όταν “η διχόνοια, η δολερή”, έθεσε εν κινδύνω, τους αγώνες, τις θυσίες και την προοπτική της Επανάστασης του 1821…

Η Εύη Κοβάτση είναι Ιστορικός, Πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στη Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή ιστορία. Παράλληλα με την περαιτέρω ακαδημαϊκή της εξέλιξη, παρακολουθεί ανελλιπώς Σεμινάρια που αφορούν την Ιστορία και τον Πολιτισμό. Αρθρογραφεί τακτικά στον τύπο, ενώ -στη διάρκεια του επετειακού έτους 2021- συμμετείχε, ως Εισηγήτρια, σε πολλές εκδηλώσεις Μνήμης του Μεγάλου Ξεσηκωμού.

Τα τελευταία χρόνια, τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα ενεργειακά θέματα και συγκεκριμένα στην προσφορά του λιγνίτη στον εξηλεκτρισμο της χώρας.

Μπορείτε να μας ακούσετε, από τα εξής μέσα:

i) Από το διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/,

ιι) μέσω του τηλεοπτικού σας δέκτη, στο κανάλι των ραδιοσταθμών, με την ένδειξη “Η Φωνή της Ελλάδας” / The Voice of Greece, καθώς και

ιιι) από ραδιοφωνικό δέκτη, στα βραχέα κύματα (SW), στους 9420 χιλιόκυκλους (ΚΗΖ) όσοι ζείτε στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική, στους 11645 χιλιόκυκλους (KHZ), όσοι διαμένετε στην Κεντρική και στη Νότια Αφρική και στους 9935 χιλιόκυκλους (KHZ), όσοι θα συντονιστείτε από χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Αμερικής.

Visits: 13


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο