Η Ιερά Μονή Κύκκου συμπαραστάτης στον λαό της Βηρυτού


Έχοντας ως γνώμονα και πυξίδα τον λόγο του Κυρίου «γίνεσθε οὖν οἰκτίρμονες, καθὼς καὶ ὁ πατὴρ ὑμῶν οἰκτίρμων ἐστί» η Ιερά Μονή Κύκκου δεν θα μπορούσε να παραμείνει απαθής και να μην προστρέξει για την ανακούφιση του πλησίον μας. Μπροστά, λοιπόν, στην ανείπωτη τραγωδία που βιώνει ο λαός της Βηρυτού του Λιβάνου τείνει, για άλλη μια φορά, «χείρα βοηθείας» και έρχεται αρωγός προς τους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας.

Με εντολή και ευλογία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Κύκκου και σεπτού Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου ετοιμάστηκαν έξι παλέτα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ώστε να συνδράμει στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας στην γείτονα χώρα, που δοκιμάζονται εξ αιτίας της πολύνεκρης έκρηξης, η οποία συγκλόνισε την περασμένη εβδομάδα τη Βηρυτό.

Η ανθρωπιστική βοήθεια της Μονής Κύκκου, η οποία περιελάμβανε όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, κονσέρβες, γάλα μακράς διαρκείας, δημητριακά, παιδικές πάνες κ.λπ., παραδόθηκε, από κλιμάκιο της Μονής, με επικεφαλής τον Έφορό της, Αρχιμανδρίτη Αγαθόνικο Κυκκώτη, το μεσημέρι της Τρίτης, 11 Αυγούστου 2020, στο Παγκύπριο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας, στις εγκαταστάσεις της Κρατικής έκθεσης στην Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του, προς τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία ευρίσκοντο στο Κέντρο Διαχείρισης κατά την ώρα της παράδοσης της βοήθειας, ο π. Αγαθόνικος επεσήμανε ότι «η προσφορά αυτή ετοιμάστηκε με πολλή αγάπη, πνεύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης και αυτό γιατί εμείς προερχόμενοι από τις αυλές της Ελεούσας Παναγίας του Κύκκου, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ανταποκρινόμαστε στον πόνο του πλησίον μας και προσπαθούμε να τηρούμε πάντοτε τον λόγο του Κυρίου μας, «μακάριόν ἐστι μᾶλλον διδόναι ἢ λαμβάνειν».

Ο π. Αγαθόνικος υπογράμμισε ότι ο λαός του Λιβάνου «έχει ανάγκη και ταις προσευχές όλων μας», αλλά ταυτόχρονα παρεκάλεσε και όλους τους ανθρώπους «να κινηθούν οι καρδίες τους και με αισθήματα ευσπλαχνίας και φιλανθρωπίας να προσφέρουν προς τους πάσχοντες αυτούς αδελφούς μας».
Τέλος, μετέφερε τις ευχές του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου προς τον λαό της Βηρυτού, για υγεία και ταχεία επούλωση των πληγών που άφησε το τραγικό γεγονός της εκρήξεως στο λιμάνι της πόλεως.

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο