Η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης θα στηρίξει τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ


Συνεκλήθη, το πρωί της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου ε.έ., υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις την Κεντρική Αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», η Β΄κατά σειρά Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Μητροπόλεως Λαγκαδά για το τρέχον Εκκλησιαστικό Έτος.

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην «Λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας», τονίζοντας της ανάγκη της συνειδητοποιήσεως της σχέσεως του ανθρώπου με τον Θεό και της αληθινής επικοινωνίας με τους Αγίους, μέσα από την Προσευχή και την μελέτη των γραφών.

Εν συνεχεία, και παίρνοντας αφορμή από την επικείμενη μεγάλη εορτή του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος τιμάται σε πέντε ενορίες της Μητροπόλεως, ομίλησε περί του προσώπου του Αγίου Μεγαλομάρτυρα ως Κατηχητή, σημειώνοντας το Πνεύμα θυσιαστικής προσέγγισης που επέδειξε προς τους νέους.

Στο δεύτερο μέρος συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας Εκκλησιαστικής Επικαιρότητας, ενώ ο Σεβασμιώτατος πληροφόρησε τους Κληρικούς για το σοβαρό πρόβλημα Υγείας (Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου Ι), του μικρού Παναγιώτου-Ραφαήλ Γλωσσιώτη και τον αγώνα που καταβάλλει η οικογένειά του ώστε το παιδί να μεταβεί στη Βοστώνη των Η.Π.Α. για να λάβει την κατάλληλη θεραπεία, καλώντας τους με την σειρά τους, να ενημερώσουν τους Ενορίτες τους και όλοι μαζί σε συνεργασία με το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως, να συγκεντρώσουν ένα πόσο το οποίο θα προσφερθεί για την σωτηρία του μικρού Παναγιώτου-Ραφαήλ.

Παράλληλα τους ενημέρωσε για την Επανέναρξη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ποιμαντικής και Λειτουργικής Επιμορφώσεως, καθώς επίσης και για τις Εόρτιες Εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν επ΄ ευκαιρία του διπλού Εορτασμού της Περιοχής μας στις 27 Οκτωβρίου, της Εορτής του Συμπολιούχου Αγίου Νέστωρος και των Ελευθερίων της Πόλεως.

Ακολούθησε εποικοδομητικός Διάλογος και ευρεία συζήτηση πάνω από τα θέματα που θίχτηκαν, ενώ συζητήθηκαν ζητήματα Λειτουργικής, Πνευματικής και Διοικητής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους Ενορίες και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Συνάξεως ακολούθησε γεύμα που παρετέθη προς όλους τους παρευρισκομένους, εις την Τράπεζα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο