Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για την πανδημία του Κορωνοϊού


Έχοντας ενώπιόν μας αφενός μία παγκόσμια επιδημία (πανδημία του Κορωνοϊού) και αφετέρου ευνομούμενες Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θρηνούν ήδη εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά, αλλά και την ιδιαίτερη Πατρίδα μας να αριθμοί ήδη μερικές δεκάδες κρουσμάτων της ασθενείας αυτής, ως Εκκλησία δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς.

Δέον η ασθένεια αυτή να αντιμετωπισθεί από της Γενέσεώς της. Παράδειγμά μας πρέπει να είναι η Κίνα, μία χώρα με πληθυσμό δισεκατομμυρίων και παρόλο που η αντιμετώπιση μίας τέτοιας επιδημίας ήταν δύσκολη, εντούτοις επετεύχθη όπως χιλιάδες θεραπευμένοι ημερησίως να εξέρχονται των Νοσοκομείων, οι θάνατοι να μετρούνται πλέον στα δάκτυλα του ενός χεριού και τα νέα κρούσματα να είναι ελάχιστα, κι αυτό ως αποτέλεσμα της έγκαιρης λήψης δραστικών μέτρων.

Συγχαίρουμε και επικροτούμε την Κυβέρνηση της Χώρας μας, που έλαβε την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 δραστικότατα μέτρα.

Και εμείς ως Εκκλησία συμπορευόμενοι στο αυτό πνεύμα των Αποφάσεων της Κυβέρνησης Ανακοινώνουμε τα εξής:

Καλούμε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Πατρίδος μας να εντείνει τις Προσευχές του προς τον Ιατρό των Ψυχών και των σωμάτων Κύριό μας, όπως συντμήσει τον χρόνο αυτής της δοκιμασίας και εξέλθουμε ως τάχιστα από τη θανατηφόρα αυτή νόσο που ενέσκηψε και στον δικό μας τόπο.

Παρόλο που το Τυπικό της Εκκλησίας μας ορίζει κατά την τώρα διανυόμενη Περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής πληθώρα Κατανυκτικών Ακολουθιών (Μεγ. Απόδειπνο, Χαιρετισμούς στη Θεοτόκο, Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες κ.λ.π.), καλούμε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα να απέχει για διάστημα τριών Εβδομάδων (μέχρι της 10ης Απριλίου) από τις Ακολουθίες, με σκοπό να βοηθήσουμε στην ανακοπή περαιτέρω εξάπλωσης της ασθένειας.

Η αποχή για διάστημα τριών Εβδομάδων από τις Ιερές Ακολουθίες και το Μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως να μην προκαλεί βάρος στη συνείδηση του ευσεβούς ποιμνίου μας, διότι η ωφέλεια που θα προκύψει με την παρέλευση αυτής δοκιμασίας θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη.

Ως προς τούτο, πέραν από την Απευθείας Τηλεοπτική Μετάδοση των Ιερών Ακολουθιών των Χαιρετισμών στην Παναγία κάθε Παρασκευή και της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, θα μπορούν όλοι να παρακολουθούν και τις καθ’ ημέραν Ακολουθίες από το Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής «Ο Αληθινός Λόγος» στις Συχνότητες 93.3 Επαρχία Λευκωσίας, 101.9 Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, 90.5 Επαρχία Λάρνακας και Ελεύθερης Αμμοχώστου και 89.8 Πόλη Χρυσοχούς.

Ας μιμηθούμε το παράδειγμα των αδελφών μας στην Κίνα και ας αποφύγουμε τα λάθη και την καθυστερημένη λήψη δραστικών μέτρων από ευνομούμενες Χώρες της Ευρώπης.

Τέλος, με βέβαιη την πίστη μας πως «όπου Θεός βούλεται, νικάται φύσεως τάξις» ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όσους αδελφούς μας έχουν προσβληθεί από την Νόσο αυτή και ο Κύριός μας να ευδοκήσει ώστε να μη θρηνήσουμε κανένα θύμα.

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο