Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ενισχύει τις Εκκλησίες στη Βηρυτό

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ενισχύει τις Εκκλησίες στη Βηρυτό

Έκτακτος Δίσκος προς Ενίσχυση των καταστραφέντων από την πρόσφατη έκρηξη Ορθόδοξων Ιερών Ναών της Βηρυτού, αναμένεται να περιέλθει το Σάββατο 15 Αυγούστου 2020, σε όλες τις Ενορίες και τα Μοναστήρια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σύμφωνα με Απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική Ανακοίνωση, ήδη ο Διορθόδοξος Οργανισμός IOCC Αποφάσισε τη διάθεση 150.000 Δολαρίων ενώ η Φιλόπτωχος Αδελφότης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής 25.000 Δολαρίων για τον Λίβανο.

Την Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος συγκάλεσε σε Τηλεδιάσκεψη την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο, ώστε να θεωρήσει τρέχοντα ζητήματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Για την ακριβέστερη ενημέρωση του κλήρου και του λαού της Αρχιεπισκοπής, διευκρινίστηκε ότι, όπως αποφασίστηκε το έτος 1994, το ποσόν της Συντάξεως των Αρχιερέων προέρχεται από τους πόρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και κατόπιν αφαιρέσεως του ποσού που προέρχεται από το Ταμείο Συνταξιοδοτήσεως των Κληρικών.
Την Σύνταξη αυτή λαμβάνουν οι Αρχιερείς μόνον εφόσον αποχωρήσουν εκ της ενεργού Υπηρεσίας και όχι σε συγκεκριμένη ηλικία, όπως συμβαίνει με τους Ιερείς.

Οι Αρχιερείς συμβάλλουν στο Ταμείο Συντάξεως των Κληρικών, από το οποίο λαμβάνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό, όσο ακριβώς και όλοι οι Κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος και οι Αρχιερείς αντάλλαξαν Ευχές για την επικείμενη Εορτή του Δεκαπενταυγούστου προσευχόμενοι για την υγεία, προστασία και σωτηρία του Χριστεπώνυμου πληρώματος της Αρχιεπισκοπής.

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο