«Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης» στο Ίλιον


Ο Δήμος Ιλίου και η ενορία Αγίου Διονυσίου Ιλίου διοργανώσαν κατά την εσπέραν της 8ης Φεβρουαρίου 2020, Εκδήλωση με θέμα: «Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης», στο Θέατρο «Άννα Συνοδινού» του Πολυδύναμου Κέντρου Πολιτιστικών, Αθλητικών και Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (ΒΙΟΦΙΑΛ), Ηροδότου και Πωγωνίου, Ίλιον.

Κατά τη διάρκεια της Εκδηλώσεως:

Αποδόθηκε Τιμητική Διάκριση στο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ερυθρών κ.κ. Κύριλλο, Καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης.

Έλαβε χώρα Ομιλία με θέμα «Η Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης: ζωή, θεολογία, μαρτυρία», από τον Άρχοντα Διδάσκαλο του Γένους και Διευθυντή του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου κ. Κωνσταντίνο Δεληκωνσταντή, Ομότιμο καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Έψαλλε η Βυζαντινή Χορωδία «Οσίων Δαυίδ και Ιακώβου», υπό τον καθηγητή κ. Δημήτριο Καρούζο.

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2020 θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου, Προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ερυθρών κ.κ. Κυρίλλου.

Η Εκδήλωση τελούσε υπό την ευλογία της Α.Θ.Π. Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και υπό την Αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρου.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο