«Η Θεία Ευχαριστία δεν μπορεί να γίνει ποτέ πηγή ασθενειών»


«Η Θεία Ευχαριστία δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει ποτέ πηγή ασθενειών και θανάτου», τονίζει, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στην Εγκύκλιο που εξέδωσε, διευκρινίζοντας το περιεχόμενο της αρχικής Εγκυκλίου του Πατριαρχείου που προέτρεπε τους πιστούς λόγω του κορωνοϊού να φέρουν από το σπίτι τους κουτάλι μιας χρήσεως για να κοινωνήσουν.

«Οι πιστοί που φοβούνται τη μετάδοση μπορούν να αποφύγουν προσωρινά τον ασπασμό των εικόνων στις εκκλησίες…μπορούν να ζητούν κατ΄εξαίρεσιν από τον ιερέα να χρησιμοποιούν το δικό τους κουτάλι για την μετάληψη», αναφέρεται σε εκκλησιαστική ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται ότι πρόκειται «για μέτρα εξαιρετικού χαρακτήρα που λαμβάνονται μόνο εξαιτίας της απειλής της επιδημίας», τονίζονταν, μεταξύ άλλων, στην αρχική Εγκύκλιο. 

«Η Εγκύκλιος, αναφερόταν ιδιαιτέρως τους φοβισμένους χριστιανούς, οι οποίοι ήταν σκεπτόμενοι ως προς των ασπασμό των ιερών εικόνων και την Θεία Μετάληψη. Για να ξεπεράσουμε τυχόν πολεμικές, οι οποίες αποδυναμώνουν την ενότητα της Ορθοδοξίας, πρέπει να τονίσουμε με δύναμη την ορθόδοξη διδασκαλία, ότι η Θεία Ευχαριστία δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει ποτέ πηγή ασθενειών και θανάτου αλλά πηγή της εν Χριστώ Ζωής και της άφεσης των αμαρτιών μας. Οι πιστοί που έχουν ισχυρή και ζωντανή πίστη δεν φοβούνται ότι θα αρρωστήσουν, αλλά χαίρονται με την ευλογία που λαμβάνουν από την προσκύνηση των ιερών εικόνων και τον εικονιζόμενο Άγιο στον οποίο προσεύχονται»», αναφέρει, ενώ για όσους πιστούς έχουν ενδοιασμούς ως προς την Θεία Μετάληψη τους προτρέπει να συμβουλευτούν τον πνευματικό τους.

«Ευχόμαστε σε όλους τους κληρικούς και σε όλους τους πιστούς της ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, υγεία και σωτηρία, και ενίσχυση από τον Θεό ώστε να πορευθούμε προς τη χαρά της Αναστάσεως», καταλήγει ο Μακαριώτατος. 

Με πληροφορίες από το basilica.ro

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο