Η εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Άνω Κατάκοιλο της Άνδρου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί , εν πληθούση Εκκλησία και την παρουσία πολλών παιδιών, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Άνω Κατάκοιλο της Άνδρου, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού και Εφημερίων των πέριξ Ενοριών και πολλών πιστών, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος Άνδρου κ. Νικόλαος Μουστάκας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Κατακοίλου κ. Ανδρέας Μέξης και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Μπατσίου κας Άννα Βολίκα.

Κηρύσσων τον θείο λόγο , ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή και την αποστολική δράση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, επισημαίνοντας την περί Αγάπης διδασκαλία του, η οποία εκπηγάζει από τον ίδιο το Θεό και διά της Σταυρικής θυσίας του Χριστού προσφέρεται στον άνθρωπο, ο οποίος καλείται να την εκφράζει στο συνάνθρωπο του, χωρίς όρους και όρια.

Τέλος ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμανδρίτη Πατήρ Ευθύμιο και απένειμε τιμητική πλακέτα στον υπέρ τριακονταετία Επίτροπο του Ναού κ. Δημ. Πέππα για την προσφορά του προς αυτόν.

Στη συνέχεια μετέβη στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Κατακοίλου, το οποίο έχει διαμορφωθεί σε Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και συνεχάρη τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακοίλου κ. Ιωάννη Καίσαρη και τα

Μέλη του, για την καθόλου δραστηριότητά τους στην διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής παράδοσης της περιοχής.
Το εσπέρας, κατά το εξαγγελθέν Πρόγραμμα, ο Σεβασμιώτατος μεταβαίνει στη Μύκονο.

ΧΟΡΗΓΙΑ:

Break - Καφέ - Μπουγάτσα- Σάντουιτς Γιαννιτσών

Επισκέψεις: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο