Η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Γέροντος π. Γρηγορίου στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Χαλκιδικής


Με Κατάνυξη και αισθήματα χαρμολύπης και συγκίνησης τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία εις Μοναχούς του Μακαριστού Γέροντα π. Γρηγορίου Πνευματικού πατέρα και Κτήτορα της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Χαλκιδικής.

Της Ιεράς Ακολουθίας Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευδοκιάδος κ.κ. Αμβροσίου συμπροσευχομένων Ηγουμένων, της Ιεράς Μονής Διονυσίου Γέροντος πατρός Πέτρου, του Ιερομονάχου π. Ευθυμίου, Γέροντα του Κελλιού Αναστάσεως Καψάλας, Αγιορειτών Πατέρων του Ιερομονάχου Μύρωνος Σιμωνοπετρίτου, Ιερομονάχου π. Ανθίμου Αγιοπαυλίτου, Αντιπρόσωποι της Ιεράς Μονής Γρηγορίου, Αρχιμανδρίτου π. Θεοκλήτου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Αρσενίου Χαλκιδικής, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Τιμοθέου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Ρώσου Χαλκιδικής, Γερόντισσας Νικόδήμης, Ηγουμένης Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού Ορμύλιας, Γερόντισσας Φιλοθέης, Ηγουμένης Ευαγγελιστού Ιωάννου Σουρωτής, Γερόντισσα Πορφυρία, Ηγουμένη Ιερά Μονή Αναλήψεως Σίψας, πολλών Πατέρων Κληρικών, Μοναχών και Μοναζουσών Ευσεβών πιστών, πνευματικών τέκνων του Μακαριστού.

Ακολούθησε η Ταφή πλησίον του Καθολικού και το «κομποσχοίνι» υπέρ Αναπαύσεως του Μακαριστού, όπως προβλέπει η Ακολουθία εις Μοναχούς.

Ο Γέροντας π. Γρηγόριος υπήρξε πνευματικός φάρος για όλη τη Χαλκιδική και τη Βόρεια Ελλάδα και ανέπαυσε πολύ κόσμο με την προσευχή του. Το Ασκητικό του φρόνημα και η Ησυχαστική Βιοτή του είναι παρακαταθήκες που αφήνει πίσω του εμπνέοντας Μοναχούς Πατέρες και λαϊκούς στο δρόμο της Αρετής και του Πνευματικού Αγώνα. Από το πρώτο λεπτό Αγιορείτες Πατέρες, Κληρικοί και λαϊκοί από πολλά μέρη της Ελλάδος έφτασαν στο Ιερό Ησυχαστήριο για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αλησμόνητο Γέροντα και να λάβουν για τελευταία φορά την Ευχή του.

Views: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο