Η Εν Τουρκία Ιεραρχία του Θρόνου ευχήθηκε στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο


Φωτογραφίες: Νίκου Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε την εν Τουρκία σεβασμία Ιεραρχία του Θρόνου, η οποία Του ευχήθηκε εγκαρδίως.

Τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο οποίος και προσέφερε εκ μέρους όλων ένα περίτεχνο Επιγονάτιο.

Ο Παναγιώτατος Πατριάρχης εξέφρασε προς τους Αδελφούς και συγκυρηναίους του Ιεράρχες τις θερμές Ευχαριστίες του και αντευχήθηκε όπως ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός χαρίζει σε εκείνους, στο ποίμνιο της Μήτρος Εκκλησίας και σε όλη την ανθρωπότητα υγεία και δύναμη, ιδιαιτέρως δε ειρήνη στην πολύπαθη Ουκρανία και στην εκ νέου συγκλονιζόμενη Μέση Ανατολή, αλλά και σε κάθε δοκιμαζόμενη από πόλεμο και συγκρούσεις Περιοχή του πλανήτη.

Προηγουμένως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, είχε κατ’ ίδιαν συνάντηση με τον Παναγιώτατο, στον οποίο προσέφερε τον Επετειακό Τόμο που Εκδόθηκε με αφορμή την Εκατονταετηρίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων (1924-2024).

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε τα Συγχαρητήριά του για την πρωτοβουλία αυτή και για τον καλαίσθητο Τόμο, ως και την Πατριαρχική ευαρέσκειά του προς τον Σεβασμιώτατο για το επιτελούμενο Έργο στην Εκκλησιαστική Επαρχία που του εμπιστεύθηκε η Μητέρα Εκκλησία.

Visits: 3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο