Η Εκκλησία της Ελλάδος για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ


Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού ήδη Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κυρός Εμμανουήλ (Σιγάλας) γεννήθηκε το 1953 στην Ερμούπολη Σύρου, όπου και παρακολούθησε τα εγκύκλια μαθήματα. Απεφοίτησε της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το έτος 1976, όποτε και ενεγράφη σε Μεταπτυχιακό Τμήμα της αυτής Σχολής, ενώ το επόμενο έτος διορίσθηκε εκπαιδευτικός στην Μέση Εκπαίδευση.
Το 1980 χειροτονήθηκε στην Θήρα Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κυρό Γαβριήλ και διορίστηκε Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων λαμβάνοντας συγχρόνως οργανική θέση καθηγητού, στο Γυμνάσιο Αμοργού.

Από 1ης Σεπτεμβρίου 1983 μετετέθη ως Ιεροκήρυξ στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και διορίσθηκε ως εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο της ιστορικής πόλεως των Θεσπιών. Το 1986 προήχθη στην θέση του Διευθυντού του Γυμνασίου Θεσπιών και το 1992 διορίσθηκε Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Θεσπιών, όπου και υπηρέτησε έως της εκλογής του εις Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου, την 12η Οκτωβρίου 2009. Το 2013 εκπροσώπησε την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο κατά την ενθρόνιση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αντιοχείας κ. Ιωάννου στον Λίβανο.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ θα ψαλεί την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 στις 11.00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου ωρίσθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, ο οποίος και θα εκπροσωπήσει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην Εξόδιο Ακολουθία.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο