Η Εκκλησία της Ελλάδος έστειλε Συστάσεις στην Εκκλησία της Κύπρου να “μαζέψει” τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο (VIDEO)


Με επιστολή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την Εκκλησία της Κύπρου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο με τις ομιλίες και τα κηρύγματά του επηρεάζει το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδας όχι μόνο με τις προφητείες του αλλά και στο θέμα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Όπως αποκαλύπτει το philenews.com στην επιστολή ζητείται να γίνουν Συστάσεις στον Μόρφου έστι ώστε να περιοριστεί με τον Πανιερώτατο να προσθέτει πως μέχρι τα Χριστούγεννα δεν θα επανέλθει.

Όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο philenews.com: Tα κηρύγματα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεόφυτου κινδυνεύουν να διασαλεύσουν τις Σχέσεις της Εκκλησίας της Κύπρου με την Εκκλησία της Ελλάδας, η οποία κάλεσε την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου, μέσω του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου, να «μαζέψει» τον Άγιο Μόρφου.

Πέραν των προφητειών που εκφράζει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου για διάφορα ζητήματα, η σταγόνα που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η στάση και τα Κηρύγματα του έναντι της πανδημίας και συγκεκριμένα η θέση του κατά των εμβολίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος ανέγνωσε στην παρουσία των Μελών της Ιεράς Συνόδου (παρόντος και του Μητροπολίτου Μόρφου) Επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδος.

Δια της επιστολής της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας εκφράζει παράπονα ότι ο Μόρφου κ. Νεόφυτος με τις ομιλίες και τα Κηρύγματά του επηρεάζει το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος όχι μόνο με τις Προφητείες του αλλά και στο θέμα του εμβολιασμού κατά του Κορωνοϊού. Ζήτησε δε να γίνουν Συστάσεις στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου ώστε να περιοριστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», Ιεράρχες στην Ελλάδα θεωρούν πως την ώρα που πεθαίνουν δίπλα μας άνθρωποι από την Πανδημία, δεν μπορεί ένας Ιεράρχης να κηρύσσει ότι λίγο ως πολύ ο Κορωνοϊός δεν υπάρχει. Ο Μακαριότατος, μετά την ανάγνωση της Επιστολής, κάλεσε τον Άγιο Μόρφου να σεβαστεί την επιθυμία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και να σταματήσει τα συγκεκριμένα Κηρύγματα. 

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του «Φ», ο Μόρφου Νεόφυτος απάντησε, πως όσα είχε να πει για το συγκεκριμένο θέμα τα είπε και πρόσθεσε πως μέχρι τα Χριστούγεννα δεν θα επανέλθει.

Υπενθυμίζεται, πως μόλις στις 13 Μαΐου ο Μητροπολίτης Μόρφου διέψευσε ότι εμβολιάστηκε και πρόσθεσε: «Ούτε έχω εμβολιαστεί μέχρι σήμερα ούτε και προτίθεμαι να εμβολιαστώ στο μέλλον, καθότι θεωρώ πολύ επικίνδυνα τα συγκεκριμένα εμβόλια. Άλλωστε, σε πολλές Συνεντεύξεις και Κηρύγματά μου, που ήδη κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, έχω επεξηγήσει με σαφήνεια και υπευθυνότητα τους λόγους που αρνούμαι να εμβολιαστώ».

Σημειώνεται πως, όπως πληροφορείται ο «Φ», ο αδελφός Μέλους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου προσεβλήθη από Κορωνοϊό και η κατάσταση του θεωρείται σοβαρή σε σημείο που μετεκλήθησαν Γιατροί από το Εξωτερικό.

Στην επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας εκφράστηκε επίσης και παράπονο σε Αναφορές του Μακαριωτάτου για τα Μέτρα που θα ελαμβάνονταν στις Εκκλησίες την Περίοδο του Πάσχα και συγκεκριμένα με την Αναφορά του ότι δεν συμφωνεί με την Εκκλησία της Ελλάδος για Τέλεση της Αναστάσιμης Ακολουθίας στις 9:00 μ.μ.

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο