Η Εκκλησία της Αλβανίας αναζητά τους αγνοούμενούς της


Τους αγνοούμενους Κληρικούς αλλά και τα λαϊκά Στελέχη της τα οποία εξοντώθηκαν από το καθεστώς Χότζα στην Αλβανία αναζητά η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας.

Το Αίτημα αυτό ήρθε εκ νέου στο προσκήνιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θυμάτων των Βίαιων Εξαφανίσεων που τιμάται κάθε χρόνο στις 30 Αυγούστου. Για το σκοπό αυτό στα Τίρανα πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα έκθεση φωτογραφίας με θύματα της Αθεϊστικής Κομμουνιστικής τυραννίας τα οποία βασανίστηκαν, θανατώθηκα και δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι και σήμερα. Μεταξύ αυτών ήταν και Κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας.

Στην Έκθεση παραβρέθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος Εκπροσωπώντας την Ιερά Αρχιεπισκοπή Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας.

Στο πλαίσιο παραβίασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Αλβανία εντάσσει ο ΟΑΣΕ το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν γίνει σοβαρές ενέργειες για να βρεθούν οι αγνοούμενοι από τις Διώξεις του Κομμουνιστικού Καθεστώτος που σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ ανέρχεται σε 6.000. Μεταξύ αυτών που αγνοούνται είναι και αρκετοί Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

Επισκέψεις: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο