Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για την επικείμενη επίσκεψη Μητσοτάκη της Δευτέρας – Προπαρασκευαστική συνάντηση της Παρασκευής


Στο δεύτερο μέρος της έκτακτης Συνεδρίας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα παραστεί τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Στο επίσημο Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη συνάντηση, αλλά και την Έκτακτη Συνεδρίαση αναφέρονται τα εξής:

Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 165ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Στο δεύτερο μέρος της Συνεδρίας θα παραστεί ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την Ερίτιμο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Εκ της Ιεράς Συνόδου
της Εκκλησίας της Ελλάδος

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου, λόγω των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, η Ειδησεογραφική κάλυψη της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί μόνον από το Τηλεοπτικό Συνεργείο της ΕΡΤ που θα δώσει εικόνα σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς που επιθυμούν, τον/την Δημοσιογράφο και τον/την φωτογράφο του ΑΠΕ – ΜΠΕ, τον Δημοσιογράφο του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον φωτογράφο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πάντως, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, για να συζητηθεί η Ατζέντα των θεμάτων της έκτακτης Συνεδριάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την Δευτέρα.

Περίπου στις 10:10′ το πρωί της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το Μαξίμου, οι δύο πλευρές συζήτησαν για το περιεχόμενο των θεμάτων που θα περιλαμβάνονται στην Ατζέντα της παρουσίας του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Συνεδριάσεως της ΔΙΣ την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021.

Τόσο ο Μακαριώτατος όσο και ο Πρωθυπουργός θέλουν να αποφύγουν τυχόν διαφωνίες που μπορεί να προκύψουν θέλοντας να βρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις τόσο για τα ζητήματα της πανδημίας όσο και για τις περεταίρω συζητήσεις για τις Σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

Στη συνάντηση μετείχε και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως.

Λίγο μετά τη συνάντηση το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εξέδωσε την εξής Ανακοίνωση:

“Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της παρουσίας του Πρωθυπουργού στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, ύστερα από επίσημη Πρόκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Στη συνάντηση μετείχε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως”.

Άλλωστε, όπως ανέφερε στην Ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος έχουν όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας τακτική επικοινωνία. Επίσης, ανέφερε ότι η συνάντηση η επίσκεψη Μητσοτάκη τη Δευτέρα στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο είναι προγραμματισμένη εδώ και αρκετό καιρό. Μπορεί το κυρίαρχο θέμα αυτή τη στιγμή να είναι η πανδημία και η τήρηση των Μέτρων κατά την Εορταστική Περίοδο των Χριστουγέννων, υπάρχουν όμως και διαχρονικά ζητήματα που απασχολούν τις Σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας. Αυτά τα ζητήματα αναμένεται να συμπεριληφθούν στην ατζέντα για να συζητηθούν, κάτι άλλωστε το οποίο επιβεβαίωσε και ο κ. Οικονόμου.

Ανακοίνωση για τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

Αναλυτικά αναφέρει:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της παρουσίας του Πρωθυπουργού στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, ύστερα από επίσημη πρόκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Στη συνάντηση μετείχε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Visits: 19


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο