Η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων στηρίζει τον εμβολιασμό


Εγκύκλιο εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας σχετικά με την μετάλλαξη Όμικρον και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εξασφαλίσει πρόσβαση στην ενισχυτική δόση του εμβολίου σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ενορίες καλούνται να παραχωρήσουν εγκαταστάσεις τους ώστε να γίνουν εμβολιαστικά κέντρα, καθώς αυτό επιτάσσει ο Φιλανθρωπικός χαρακτήρας της Εκκλησίας και αποτελεί αστικό καθήκον.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, ενθαρρύνονται οι Ενορίες με δωμάτια φιλοξενίας και αναψυχής να συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια με το να επικοινωνήσουν αμέσως με την τοπική ομάδα κλινικής ανάθεσης ή την αρμόδια τοπική αρχή και να προσφέρουν στην Αρμόδια Επιτροπή για τον κορωνοϊό εγκαταστάσεις για αυτόν τον σκοπό. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, απαιτείται από τις Ενορίες με τέτοιες εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τέτοια εμβολιαστικά κέντρα, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Αρχιεπισκοπή. Ενορίες που δεν διαθέτουν τέτοιες εγκαταστάσεις επίσης θα πρέπει να ενημερώσουν την Αρχιεπισκοπή.

Ως Εκκλησία καλούμαστε να προβαίνουμε σε φιλανθρωπικό έργο σε όσους έχουν ανάγκη και υποφέρουν, καθώς και να προστατεύουμε τους ευάλωτους και να εργαζόμαστε ως προς το όφελος του κοινού καλού, χωρίς διακρίσεις. Για αυτούς που επιθυμούν να εμβολιαστούν ή να λάβουν την τρίτη ενισχυτική δόση, σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών, μπροστά σε αυτήν την μεγάλη αναταραχή, πρέπει να είμαστε σε θέση να τους βοηθήσουμε”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

“Καθώς η κυβέρνηση και οι γιατροί εντείνουν τις προσπάθειες για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, εμείς, ως Αρχιεπισκοπή, επιθυμούμε να βοηθήσουμε με όποιον δυνατό τρόπο, αυτούς που με τη θέλησή τους, επιλέγουν να εμβολιαστούν ή να λάβουν την ενισχυτική δόση. Είναι αστικό μας καθήκον να προσφέρουμε βοήθεια και να είμαστε υποστηρικτικοί σε μια τέτοια κοινωνική κρίση. Ας κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να βοηθήσουμε τους ευάλωτους και όσους έχουν ανάγκη κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την ανταπόκρισή σας σε αυτήν την απαίτηση, σε τέτοιες δύσκολες μέρες για την Μεγάλη Βρετανία και την ανθρωπότητα.

Τις θερμές μου ευχές”, καταλήγει.

Visits: 25


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο