Ημερολόγιο αφιερωμένο στα 30 χρόνια Πατριαρχίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου


Η Μεγαλώνυμος Κοινότητα Σταυροδρομίου, βρίσκεται πάντα δίπλα στον Άνθρωπο και τον Πολιτισμό. Υποδέχεται τη Νέα Χρονιά με την δημιουργία ενός εικαστικού επιτραπέζιου Ημερολογίου που είναι αφιερωμένο στα 30 χρόνια πατριαρχίας του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Δώδεκα καταξιωμένοι εικαστικοί, δημιούργησαν από ένα έργο, όσοι και οι μήνες του έτους, ενώ πηγές έμπνευσης στάθηκαν, εμβληματικά κτήρια, ναοί και τοποθεσίες της Κοινότητας. Οι κατά αλφαβητική σειρά συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι οι: Γιάννης Αδαμάκης, Κέλλυ Αθανασιάδου, Στάθης Βατανίδης, Θεοδόσης Δαυλός, Ειρήνη Κανά, Στέλιος Κατσιμίχας, Αλίνα Μάτσα, Χρήστος Παλατζάς, Σμαράγδα Παπούλια, Σοφία Μάμαλη – Παπαγεωργίου, Έλενα Παπαδημητρίου και Ανδρέας Finch, ενώ την εικαστική & δημοσιογραφική επιμέλεια του Ημερολογίου 2021, υπογράφει ο Κυριάκος Πεταλίδης.

Στην πίσω πλευρά κάθε σελίδας, υπάρχει βιογραφική παράγραφος του δημιουργού του έργου καθώς και η Ευχή του για τη νέα χρονιά, ενώ τα κείμενα είναι στα Ελληνικά και στα Τουρκικά.

Υπεύθυνη του συντονισμού και του δημιουργικού τμήματος της έκδοσης είναι η Έρη Κόρακα.

Τα Έσοδα από τις Πωλήσεις των έργων ή τις Δωρεές, θα προσφερθούν για την ενίσχυση των προγραμμάτων του Δημιουργικού Εργαστηρίου της Αγίας Τριάδος.

Παράλληλα τίθενται οι βάσεις δημιουργίας Κοινοτικής Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Σταυροδρομίου.

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο