Ημερίδα Μεταπτυχιακών της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 η καθιερωμένη Ετήσια Ημερίδα των Μεταπτυχιακών του Τομέα Δίκαιο, Οργάνωση, Ζωή και Διακονία της Εκκλησίας, του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Αθανασίου, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής κ. Θεόδωρος Γιάγκου και ο Διευθυντής του Τομέα κ. Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος.

Η Ημερίδα που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης, με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, ως θέμα είχε τις σχέσεις της Θεολογίας με την Επιστήμη και την Τεχνολογία.

«Στα πλαίσια της διπλής Πατερικής Μεθοδολογίας και της διάκρισης κτιστής και άκτιστης πραγματικότητας υπάρχει πάντα η διακριτή σχέση Θεολογίας και Επιστήμης, χωρίς ακυρώσεις και αμφίπλευρες εισπηδήσεις στο πεδίο τους.

Έτσι άλλωστε γίνεται κατανοητή η αγαστή συλλειτουργία τους και η διασύνδεση της γνώσης με την πίστη, εφόσον δεν είναι η πίστη άλογη ενέργεια της ψυχής, αλλά ο λόγος (γνώση) χωρίς πίστη αποδεικνύεται άλογος και παράλογος.

Με τις προϋποθέσεις αυτές άλλωστε, η χριστιανική πίστη εντάσσεται στον δημόσιο χώρο, αφού η κοινωνία των πιστών ανήκει στην κοινωνία των πολιτών», τόνισε ο Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος.

Ακολούθησε στο τέλος των Ανακοινώσεων των Μεταπτυχιακών Φοιτητών συζήτηση και συναγωγή συμπερασμάτων.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο