Ζωντανά οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και Αναστάσεως και στην Pemptousia TV


H  Pemptousia TV το Διαδικτυακό Τηλεοπτικό Κανάλι με θεματολογία που αφορά στην Ορθοδοξία, τον Πολιτισμό και τις Επιστήμες, δίνει τη δυνατότητα  και φέτος στους όπου γης Χριστιανούς να παρακολουθήσουν ζωντανά τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και της Αναστάσεως.

Παράλληλα, το Πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδος, του Πάσχα 16 Απριλίου και της Δευτέρας του Πάσχα 17 Απριλίου 2023 θα διαμορφωθεί κατάλληλα ακολουθώντας το Θρησκευτικό αίσθημα των Αγίων Ημερών.

Περιηγήσεις σε Ιερές Μονές, Πνευματικά Αναγνώσματα, Οδοιπορικά στα προπύργια της Ορθοδοξίας, Εισαγωγή στο Θείο Δράμα την ολοκληρωτική πράξη θυσίας του Ιησού θα κυριαρχήσουν στο Πρόγραμμα της Pemptousia TV τις Άγιες αυτές ημέρες.

Oι ζωντανές μεταδόσεις από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου ξεκινούν από την προσεχή Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου 2023 και θα διαρκέσουν και την Πανήγυρη του Ναού, στις 23 Απριλίου 2023.

Στις Ιερές Ακολουθίες ψάλλει η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία Υπό τη Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Κωνσταντίνου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις Ιερές Ακολουθίες και μετά το πέρας αυτών στο on demand Περιεχόμενο της Pemptousia TV στην κατηγορία «Ιερές Ακολουθίες με την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία», την οποία θα βρείτε στις «Εκπομπές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Pemptousia TV μεταδίδει ζωντανά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία κάθε Κυριακή από τον ίδιο Ναό του Αγίου Γεωργίου Παπάγου.

Το Πρόγραμμα της Pemtousia TV για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα θα είναι διαθέσιμο τις επόμενες ημέρες και θα ενημερωθείτε πρώτοι.

Οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, όπως αναφέρει η pemptousia.gr έχουν μια ιδιόμορφη σειρά: Ο Όρθρος της κάθε ημέρας γίνεται το Απόγευμα της Προηγουμένης Ημέρας και το Πρωί της ίδιας Ημέρας γίνεται ο Εσπερινός της Ημέρας. Έτσι τα Πρωινά γίνονται Εσπερινοί, ενώ τα Απογεύματα  Όρθροι.

Δηλαδή:

Το Απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων που έχουμε την «μνείαν του Παγκάλου Ιωσήφ και της ξηρανθείσης συκής» γίνεται ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας.

Το Απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας που έχουμε την «μνείαν των δέκα παρθένων» γίνεται ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης. 

Το Απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης που έχουμε την «μνείαν της αλειψάσης τον Κύριον μύρω (πόρνης) γυναικός» γίνεται ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης.

Το Απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης  που έχουμε την «μνείαν του Ιερού Νιπτήρος και του Μυστικού Δείπνου) γίνεται ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης.

Το Απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης   που έχουμε  «την ανάμνησιν των Αγίων και Σωτηρίων Παθών του Κυρίου ημών Ιησού  Χριστού»  γίνεται ο Όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής Τελούνται οι Μεγάλες Ώρες.

Το Απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής που έχουμε την «θεόσωμονταφήν και την εις άδουκάθοδον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού» γίνεται ο Όρθρος του Μεγάλου Σαββάτου. Τότε ψάλλονται και τα Εγκώμια.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου γίνεται ο Εσπερινός του Μεγάλου Σαββάτου.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ζωντανών Μεταδόσεων από την Pemptousia TV

Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου 2023, Όρθρος και Θεία Λειτουργία από τις 06.45π.μ έως 10.45π.μ

Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 έως Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

07:30 μ.μ. – 9:30 μ.μ.

Μεγάλη Πέμπτη 

7:30 π.μ. – 9:30 π.μ.

&

7:00 μ.μ. – 11:00 μ.μ.

Μεγάλη Παρασκευή 

8:00 π.μ. – 12:30 μ.μ.

&

7:00 μ.μ. – 10:30 μ.μ.

Μεγάλο Σάββατο 

08:00 π.μ. – 10:30 π.μ.

&

11:00 μ.μ. – 02:30 π.μ.

Πρόγραμμα Πανηγύρεως Αγίου ΓεωργίουΚυριακή 23 Απριλίου 2023

Πανηγυρικός Εσπερινός

7:00 μ.μ.

Όρθρος – Θεία Λειτουργία

7:00 π.μ.

Λίγα λόγια για την Pemptousia TV

Ζωντανές Συνδέσεις, Εκπομπές Λόγου, Ειδήσεις, Πνευματικές Συνάξεις, Συνεντεύξεις, Οδοιπορικά, Αποστολές, Ντοκιμαντέρ, Σήριαλ, Εκδηλώσεις αλλά και ειδικό περιεχόμενο για παιδιά και νέους συνθέτουν το Πρόγραμμα της PemptousiaTV, κατάλληλο για όλη την οικογένεια. Οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο Τηλεοπτικό Αρχείο, έναν πραγματικό θησαυρό, με αφιερώματα, ντοκουμέντα και μεγάλα ιστορικά και Εκκλησιαστικά γεγονότα. Μέρος του Προγράμματος προβάλλεται σε συνεργασία με Εκκλησιαστικούς, Πολιτιστικούς και Επιστημονικούς Φορείς, Μητροπόλεις, την Ορθόδοξη Ιεραποστολή, ιδρύματα και Εταιρείες Παραγωγής από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες Χώρες.

Προβάλλοντας στον Σύγχρονο άνθρωπο Μηνύματα Αιώνιας αξίας, με φιλοκαλικό και Αγιοπατερικό πνεύμα, η PemptousiaTV φιλοδοξεί να συμβάλει στην έγκυρη και έγκαιρη Ενημέρωση του κοινού, αλλά και σε πιο ποιοτική ψυχαγωγία. Το κανάλι μεταδίδει Ειδήσεις εκτός από την Ελληνική, στην Αγγλική και τη Ρωσική Γλώσσα, ενώ σύντομα θα υπάρχει και Ξενόγλωσσο Πρόγραμμα. Η μετάδοση του Καναλιού γίνεται Διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας www.pemptousia.tv. Εύκολη στην Πλοήγηση, η Πλατφόρμα φιλοξενεί το καθημερινό, 24ωρο Live Πρόγραμμα καθώς και το πλούσιο on demand περιεχόμενο της PemptousiaTV.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο