Ετήσιο Σεμινάριο Στελεχών ΣΦΕΒΑ – Δελτίο Τύπου (21/07/2019)


Κόνιτσα 21 Ιουλίου 2019

Με τη συμμετοχή παλαιών και νέων συναγωνιστών, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από 20 – 21 Ιουλίου 2019, το ετήσιο Σεμινάριο Στελεχών της ΣΦΕΒΑ. Το Σεμινάριο διεξήχθη στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Γκούρας, στο Αηδονοχώρι Κονίτσης και ήταν υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών αναλύθηκαν:

α. Η σύγχρονη κατάσταση στη Βόρειο ΄Ηπειρο μετά τη δολοφονία του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του περασμένου έτους. Η πράξη αυτή κατέδειξε όλη τη βαρβαρότητα του αλβανικού κράτους, την παραβίαση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και το καθεστώς τρόμου κάτω από το οποίο διαβιώνει η ελληνική μειονότητα στη γειτονική μας χώρα.

Υπογραμμίστηκε από το σύνολο των συνέδρων ότι, καθήκον της πατρίδας μας πέρα από την αυτονόητη απόδοση της οφειλόμενης τιμής στο παλικάρι, που έδωσε τη ζωή του υπερασπιζόμενο την εθνική του σημαία, είναι και η απαίτηση για τη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν στη δολοφονία του καθώς και η απόδοση ευθύνης σε όποιον έδωσε την εντολή για το θάνατό του, όσο ψηλά και αν βρίσκεται στην αλβανική κρατική ιεραρχία.

β. Η συνθήκη Ζυρίχης – Λονδίνου (1959) με την οποία καθορίστηκαν τα σχετικά με το καθεστώς της ανεξαρτησίας της Κύπρου και η οποία επέφερε διαχρονικά τόσα δεινά στη μαρτυρική Κύπρο, ώστε να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για προαναγγελθείσα (θέρος 2018), συμφωνία για το «Αλβανικό», κατά το πρότυπο επίλυσης του Σκοπιανού ζητήματος.

Επαναβεβαιώθηκε η θέση ότι, το Βορειοηπειρωτικό συνιστά ενεργό εθνικό ζήτημα, το οποίο παραμένει ανοιχτό βάσει του διεθνούς δικαίου και συναρτάται άμεσα τόσο με την πλήρη κατοχύρωση των δικαίων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών, όσο και με τα γενικότερα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.

Τέλος, διαπιστώθηκε για ακόμη μια φορά το υψηλό φρόνημα των στελεχών της ΣΦΕΒΑ για τη συνέχιση του Αγώνα.

Το Κεντρικό Δ.Σ.

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο