Ερῶ ERASMUS – η δημιουργική πρόκληση του Erasmus Plus


Στο Αμφιθέατρο 1 του κτιρίου ΚΕΔΕΑ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη, 546 36) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα «‘Ερῶ ERASMUS- η δημιουργική πρόκληση του Erasmus Plus και πάλι».

Πρόκειται για Ημερίδα διάχυσης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus Plus KA1 που υλοποιείται στο Γυμνάσιο Μυγδονίας (Δ.Δ.Ε.Δυτ.Θεσ/νίκης) με τον τίτλο:«Η πρόκληση του «Αφηγούμαι και παρουσιάΖΩ!» και επίτιτλο: «Μια φορά κι ένα…σχολειό… ήταν το παιδαγωγικό στοίχημα της βελτίωσης δεξιοτήτων του δίδυμου καθηγητής-μαθητής!». Η Ημερίδα σχεδιάζεται στο πλαίσιο διάχυσης του εγκεκριμένου από το Ι.Κ.Υ. και την Ευρωπαϊκή Ένωση Προγράμματος και οργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το 2ο ΠΕΚΕΣ, με την υποστήριξη του Δήμου Ωραιοκάστρου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μυγδονίας και της Ένωσης Γονέων Δήμου Ωραιοκάστρου.

Απευθύνεται τόσο στους Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των Ειδικοτήτων, όσο και σε ολόκληρη τη Σχολική Κοινότητα: μαθητές, γονείς και υποστηρικτικούς φορείς. Απευθύνεται επίσης σε όσους σκέφτονται να  προτείνουν στη Σχολική τους Μονάδα την υποβολή Σχεδίου – Αίτησης για Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS KA1 τη φετινή σχολική χρονιά. Στο τέλος της Ημερίδας θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

O σκοπός της ενημερωτικής Ημερίδας μας έχει τριπλή εστίαση:

α) η διάχυση των προϊόντων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS KA1  που υλοποιεί το Γυμνάσιο Μυγδονίας και ο γόνιμος προβληματισμός, ο δημιουργικός διάλογος αναφορικά με την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων δημιουργικής διδασκαλίας, τεχνικών storytelling και ενσωμάτωσης/αξιοποίησης των soft skills και presentation skills στην καθημερινή σχολική πράξη.

β) η ενθάρρυνση σχεδιασμού ανάλογων προγραμμάτων και η έμφαση στις πολλαπλές δυνατότητες που ανοίγει η υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ενδοϋπηρεσιακής  κατάρτισης ERASMUS plus KA1.

γ) η εκ του πρακτέου ενθουσιαστική εμπλοκή του μαθητικού δυναμικού και της γονεϊκής κοινότητας.

Ένα δημιουργικό σύνολο προσκεκλημένων ομιλητών από το χώρο της σχολικής εκπαίδευσης, του Α.Π.Θ., των εικαστικών δράσεων και της επαγγελματικής κατάρτισης θα περιγράψουν και θα σχολιάσουν τη δημιουργική μεταμόρφωση που προκαλεί στη ζωή των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων τους η εμπλοκή με τα Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus plus και Etwinning.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα

Για την εγγραφή σας στην εκδήλωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο http://eroevnt.esy.es/.

Για τη δράση του Γυμνασίου Μυγδονίας στα Ευρωπαϊκά προγράμματα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας www.erasmusedu-tools.com

Μαρία Δαγγλή-Contact person Erasmus plus Γυμνασίου Μυγδονίας

Maria.daggli@gmail.com, +306945998167

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο